SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

KAMU-SEN, sağlıkta yaşanan sorunların listesini ve çözüm önerilerini hazırladı

KAMU-SEN,  sağlıkta yaşanan sorunların listesini ve çözüm önerilerini hazırladı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), sağlıkta yaşanan sorunlarla çözüm önerileri ve sağlık çalışanlarının vardiya-rotasyon ve düzensiz mesai çalışma usullerine ilişkin tüzük taslağından oluşan bir çalışmayı bugün Sağlık Bakanlığı'na sunacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 17/08/15 14:01
okuma süresi: 2 dak.
KAMU-SEN,  sağlıkta yaşanan sorunların listesini ve çözüm önerilerini hazırladı
A- A A+

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, konuyla ilgili açıklamasında, sağlıkta, ebe ve hemşire eksikliği başta olmak üzere, personel sıkıntısı olduğuna işaret etti. Çalışma sistemleri ve araç-gereç eksikliklerine, artan hasta sayısı eklenince yaşanan tüm olumsuzlukların sağlık çalışanlarına yüklendiğini savunan Özkardaş, yeni bakanın sistemin çöktüğünü kabul ederek, köklü bir çalışma yapılacağını açıklamasının yetmediğini, çözüm üretmek gerektiğini kaydetti.

Mehmet Özkardaş, "Onlarca yeni sağlık ocağı ve sağlık merkezleri açıldı, ama hemşiresi yok, doktoru yok.Diyaliz Merkezi açıldı ama yeni hemşire alımı yerine, yine mevcut hemşirelerden görevlendirme yapıldı. Onkoloji Hastanesi de bitmek üzere, ancak orası içinde hemşire alımı yapılmadı. Onkoloji hastanesinin hemşire ihtiyacı nasıl ve nereden karşılanacak?" dedi.

Özkardaş, mevcut hastanelerin hemşire sıkıntısının hat safhada olduğunu kaydederek, bakanlığın, zaten eksik personelle çalışan servislerden onkoloji hastanesine hemşire aktarmasını ya da taşerondan hizmet alımı yapmasını düşünmemesini çünkü artık buna izin vermeyeceklerini belirtti.

Üç hemşirenin işini bir hemşireye yaptırarak hemşirelerin aile ve sosyal yaşamlarının bitirildiğini ileri süren Özkardaş, "Para yok!" ya da "Kadro Yok!" gibi geri kalmış, demokrasi yoksunu ülkelerdeki söylemlerle halkın sağlığıyla oynandığını savundu. Özkardaş, "Ancak sabrımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Özkardeş, taslak tüzük ve sorunlarla çözüm önerilerini bugün saat 17.30'da yeni bakanla yapacakarı toplantıda sunacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.