SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Savaşan: "Kuzey Kıbrıs farklı özellikleriyle ön plana çıkartılmalı"

Savaşan: "Kuzey Kıbrıs farklı özellikleriyle ön plana çıkartılmalı"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi yetkilileri Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret ederek Sağlık Turizmi'nin ülkede gelişebilmesi için harekete geçilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 14/09/15 08:30
okuma süresi: 5 dak.
Savaşan: "Kuzey Kıbrıs farklı özellikleriyle ön plana çıkartılmalı"
A- A A+

Sağlık Turizmi Konseyi, Sucuoğlu'na Sağlık Turizmi'nin ülkede gelişmesi için insiyatif üstlenmesi çağrısında bulundu.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi yetkilileri Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret ederek Sağlık Turizmi'nin ülkede gelişebilmesi için harekete geçilmesini istedi.

Sucuoğlu: Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için desteğimiz tamdır.

Savaşan: Kuzey Kıbrıs farklı özellikleriyle ön plana çıkartılmalı!

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada, konseyin temel amacının genelde turizmin özelde ise Sağlık Turizmi'nin Devlet Politikası haline gelmesi için çalışmalar yapmak olduğunu anlattı. Dünya'nın pek çok yerinde denizi, güneşi ve kumu ile tercih edilen Kuzey Kıbrıs'ın sahip olduğu farklı ve zengin diğer özellikleriyle farkındalığının uluslararası platformlarda arttırılması gerektiğini vurgulayan Savaşan, ülke içi katmadeğerin çoğaltılmasının, ülkenin başta Sağlık Turizmi olmak üzere sürdürülebilir ve alternatif diğer turizm türleri ile de tercih edilmesinden geçtiğini söyledi. Bu kapsamda Turizm Bakanlığı'nın mevcut çalışmalarını arttırmasını beklediklerini dile getiren Savaşan, konseyin bu çalışmalara katkı koymaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Yasal düzenlemelerin yapılması için Sucuoğlu rol üstlenmeli…

Sağlık Turizmi'nin Kuzey Kıbrıs'da gelişebilmesi için özelde Turizm, Sağlık ve Eğitim bakanlıklarının genelde ise hükümetin Sağlık Turizmi'ni ülkenin ana turizm çeşitlerinden biri olarak kabul etmesi gerektiğine değinen Ahmet Savaşan, bu kapsamda gerekli yasal düzenlemeler ile denetimlerin yapılabilmesi konusunda Sucuoğlu'ndan rol üstlenmesini istedi.

Sağlık Turizmi'nde uluslararası standart ve markalaşma belirleyici…

Sağlık Turizmi'nde başarılı olmak için kalite, uluslararası standart, markalaşma, tanıtım ve yenilikçiliğin büyük önem taşıdığını söyleyen Savaşan, özellikle medikal, tüp bebek, yaşlı ve engelli turizminin ülkemiz açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna da işaret etti.

Sağlık Turizmi'nin Türkiye'deki gibi teşviklendirilmesi hayati öneme sahip…

Sağlık Turizmi'ne Türkiye'de verilen vergi indirimleri, yurtdışı tanıtıma yapılan finansal destekler ile sektörü destekleyen ve denetleyen yapının KKTC için rol model alınması gerektiğine dikkat çeken Savaşan, Bakan Sucuoğlu'ndan bu konuda destek istedi.

Turizm örgütünün kurulması kaçınılmazdır… Her şeye rağmen ülke turizminin son yıllarda yüzünü gelişmeye döndüğünü belirten Ahmet Savaşan, turizmde sürdürülebilirliğin yakalanması için yıllardan beridir turizm sektörünün üzerinde mutabık kaldığı turizm örgütünün kurulması hususunda Sucuoğlu'nun gerekli adımları atmasını beklediklerini de dile getirdi.

Sucuoğlu: Yeni hükümetle turizmde yeni bir döneme girilecek… Bakan Faiz Sucuoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, başta alternatif turizm çeşitleri olmak üzere mevcut kitle turizminin de optimum şekilde gelişebilmesi ve ülkeye gerçekten faydalı olabilmesi için gerekenlerin yapılacağını vurgulayarak, yeni hükümetle turizmde yeni bir döneme girileceğini söyledi.

KKTC'nin Dünya Konseyi'ne kabulü büyük başarı...

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi'nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'ne Kuzey Kıbrıs adına 54. üye ülke olarak Kuzey Kıbrıs adına kabul edilmesinin uluslararası temsiliyetimiz açısından çok önemli bir başarı olduğuna değinen Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi'nden hak ettiği payı alması için gereken adımları atmaya hazır olduklarını söyledi.

Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için desteğimiz tamdır...

Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, Sağlık Turizmi'nde Dünya'da elde edilen yıllık cironun dört yüz milyar USD'ye ulaştığını ve pek çok ülkenin bu önemli sektörden pay alabilmek için büyük çaba gösterdiğini dile getirdi. Sucuoğlu, bu sektörden ülkemizin de hak ettiği payı alabilmesi için gereken düzenlemeleri yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Uluslararası katılım belgesi Sucuoğlu'na taktim edildi...

Ziyaretin sonunda, Kuzey Kıbrıs adına alınan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'ne kabul belgesi Kurucu Başkan Ahmet Savaşan ve Konsey Kurucuları Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Faiz Camgöz, Av. Özkul Özyiğit ve İbrahim Altuner tarafından Bakan Sucuoğlu'na taktim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.