SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Az alkol gerçekten yararlı mı?

Az alkol gerçekten yararlı mı?

Alkolün yarar ve zararlarını ele alan çok sayıda araştırma var. Alkolün yararları diye sıralanan şeylerde doğruluk payı var mı?

Yayın Tarihi: 02/10/15 05:05
okuma süresi: 1 dak.
Az alkol gerçekten yararlı mı?
A- A A+

Arada bir şarap ya da bira içen insanlar vücutlarına iyilik ettiklerini de düşünür. Bu yönde sonuç açıklayan araştırmalar da memnuniyetle karşılanır. Fakat az miktarda alkolün sağlığa yararı olup olmadığını belirlemek zor bir iştir.

Bu konudaki ilk araştırmalardan biri 1979'da, veriye dayalı tıbbın babası olarak görülen Archie Cochrane tarafından yapılmış. O ve arkadaşları ABD, Avustralya ve İngiltere de dahil 18 gelişmiş ülkede kalp hastalıklarından ölüm oranlarının farklı olmasının ardında yatan nedenleri araştırdı.

Cochrane, alkol miktarı ile kalp damarlarında yağ birikmesi arasında ters bir bağlantı tespit etti. Yani alkol miktarı arttıkça damarda yağ birikmesine bağlı kalp hastalıklarında bariz bir azalma vardı.

Cochrane, alkolük kendisinden ziyade, içerdiği aromatik (şimdilerde antioksidan olarak ifade edilen) bitki kökenli diğer bileşimlerin bu etkide bulunduğu sonucuna vardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.