SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Doktordan Bakanlığa 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' suçlaması!

Doktordan Bakanlığa 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' suçlaması!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Akansoy, Sağlık Bakanlığı hakkında 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' etmekten suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Solunum yetmezliği çeken hastalara sağlık kurulu kararı ile verilen BİPAP adlı basınçlı hava vererek solunuma yardımcı olan cihazın, 3 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın emri ile ihtiyaçlılara verilmesinin engellendiğini duyuran Akansoy, "Bu aletler hayati öneme haiz olup kullanmayan hastalar ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadırlar" dedi. Akansoy, yanlışı düzeltmesi için Bakanlığa Cuma gününe kadar süre tanıdı.

Yayın Tarihi: 20/10/15 15:55
okuma süresi: 5 dak.
Doktordan Bakanlığa 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' suçlaması!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Akansoy, Sağlık Bakanlığı yetkililerini 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' etmekle suçladı.

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Akansoy, BİPAP adlı basınçlı hava vererek Solunuma yardımcı olan cihazın, 3 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın emri ile ihtiyaçlılara verilmesinin engellendiğini açıkladı. Bakanlığın gerekçe olarak ise bu aletlerin isimlerinin ilgili tüzükte olmamasını gösterdiğini kaydeden Akansoy, "Lakin o bahsedilen tüzük 25-30 sene önce çıkarılmıştır ve bu aletler o zaman dünyada yoktu" dedi.

Hasta taburcu olamıyor!

"Modern tedaviler ile hasta tedavisini sağlarken en büyük engelin Sağlık Bakanlığı olacağını kırk sene düşünsem aklıma gelmezdi" diyen Akansoy, KOAH hastası olan bir hastasının maddi imkânsızlıklar nedeniyle BİPAP denen aleti alamadığını bu nedenle de taburcu edilemediğini vurguladı.

Söz konusu hastanın 24 saat Solunum desteği almaması halinde ölümünün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Akansoy, "Hastayı evine taburcu edemiyorum. Göğüs servisindeki aleti kullanıyor, kritik nokta şudur: Hastanede yatışı uzan hastaların hastane enfeksiyonu kapma ihtimali yüksektir. Peki, bu hasta hastane enfeksiyonundan ölürse suçlu kimdir?" diye sordu.

Cuma'ya kadar süre…

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de bir hastanede kalp ameliyatı olan Sağlık Bakanı Salih İzbul'a geçmiş olsun dileklerini ileten Doktor Akansoy, "Kendisi kurullarla kendine göre en iyi hastanelerde ameliyat olurken fakir fukaranın suçu nedir?" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nı Cuma gününe kadar hastalar lehine olumlu bir adım atmaya çağıran Akansoy, aksi halde Sağlık Bakanlığı'ndaki yetkili kişiler hakkında kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs etmek suçundan suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Akansoy'un açıklaması şöyle:

"BEN DE YAZDIM. SUÇ MU?

Hastaların kullandığı bazı makineler var ki bu aletleri sağlık kurulundan karar çıkarıp hastalara temin ediyorduk. Ancak 3 ay önce Sağlık Bakanlığının emri üzerine bu aletlerin kurulu engellendi. Bu aletler hayati öneme haiz olup kullanmayan hastalar ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

Gerekçe ise bu aletlerin isimlerinin tüzükte olmaması gösterildi. Lakin o bahsedilen tüzük 25-30 sene önce çıkarılmıştır ve bu aletler o zaman dünyada yoktu.

Modern tedaviler ile hasta tedavisini sağlarken en büyük engelin SAĞLIK BAKANLIĞI olacağını kırk sene düşünsem aklıma gelmezdi.

Şu an lefkoşa hastanesinde yatan bir hastam ağır KOAH hastası olup yoğun bakım ünitesinde tedavisini tamamlayıp servise aldık. Bu hastanın BIPAP denilen basınçlı hava veren makineyi kullanması gerekmektedir. Hasta bu aleti 24 saat almazsa ölüm kaçınılmazdır.

Şimdi konu şu: bakanlık bu aletin teminini yasakladı, hastanın maddi gücü aleti almaya yetmiyor. Bu nedenle hastayı evine taburcu edemiyorum. Göğüs servisindeki aleti kullanıyor, kritik nokta şudur: Hastanede yatışı uzan hastaların hastane enfeksiyonu kapma ihtimali yüksektir. Peki, bu hasta hastane enfeksiyonundan ölürse suçlu kimdir?

BAKAN BEYE geçmiş olsun diyorum, kendisi kurullarla kendine göre en iyi hastanelerde ameliyat olurken fakir fukaranın suçu nedir? SOSYAL DEVLET dilimizden düşmüyor. Ama sonuç değişmiyor. Kendi başımıza veya yakınlarımızın başına bir hal gelene kadar nutuklarımız dost meclislerinde kalıyor.

Oksijen üreten makineler, Solunum yetmezlikli hastaların evde kullandığı aletler, uykuda nefes durması olan hastaların kullandığı makineler SAĞLIK BAKANLIĞI emri ile kuruldan verilmeleri yasaklanmıştır. Gerekçe tüzükte bu aletlerin adları yokmuş. Peki, tüzükte adları yok, siz de tüzük hazırlayacaksınız, o zaman tüzük hazırlanana kadar bu aletleri temin ediniz, tüzük hazırlanınca tüzük karalarına riayet ederiz. (3 aydır bu aletlerle ilgili göğüs hastalıkları uzmanlarına danışılmamıştır.)

İnsanlar 25 yıl sigortasını yatıracak, 25 yıl memuriyet yapacak ve her ay maaşından kesinti yapılacak ama hayati öneme haiz aleti devleti ona vermeyecek. Bir de dar gelirlilerimiz var, olmasalar da olur değil mi? Alet nelerine gerek ölsünler değil mi?

Uzatmayayım, bu hastaların ölümünden kim sorumlu olacak?

Son söz olarak şunu söylemek istiyorum, önümüzdeki cumaya kadar bu konuda hastalar lehine olumlu bir gelişme olmazsa SAĞLIK BAKANLIĞINDAKİ YETKİLİ KİŞİLER HAKKINDA kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs ETMEK SUÇUNDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM.

Saygılarımla.
Dr. Mustafa Akansoy"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.