SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Diyabet Derneği heyeti, Sibel Siber'i ziyaret etti

Diyabet Derneği heyeti, Sibel Siber'i ziyaret etti

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkan Mustafa Oymacı ve beraberindeki heyet, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 13/11/15 11:55
okuma süresi: 2 dak.
Diyabet Derneği heyeti, Sibel Siber'i ziyaret etti
A- A A+

Oymacı, yaptığı konuşmada, Diyabet Günü olması dolayısıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, diyabetin yaygın bir hastalık olduğunu ve önüne geçilmediği takdirde de yaşanan sıkıntıların büyüyeceğini kaydetti.

Oymacı, diyabetin devlet politikasına dahil edilerek, tedaviden çok, önünün alınması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.

20 Kasım Cuma günü Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde DAÜ'de diyabetle ilgili bir çalıştay düzneleneceğini de söyleyen Oymacı, Meclis Başkanı Sibel Siber'i çalıştaya devet etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, diyabetin ülkede çok yaygın görüldüğünü dile getirerek, diyabetin devlet politikası çerçevesinde olması gerektiğini kaydetti.

Diyabet ve obezitenin birbiriyle ilişkili olduğuna dikkat çeken Siber, insanların yürüyüş ve spor yapmaları için gerekli alanların yaratılması gerektiğini belirtti.

Meclis'in bu konu ile ilgili projesi olduğunu da anlatan Siber, doğru beslenme konusunda da eğitimin, develet politikası çerçevesinde verilemesi gerektiğini ifade etti.

Sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemine vurgu yapan Siber, halkı diyabetle ilgili bilinçlendirme gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.