SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

İzbul, Müezzinoğlu ile görüştü

İzbul, Müezzinoğlu ile görüştü

İİT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı için İstanbu'da bulunan 'Sağlık Bakanı İzbul, TC Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'yla görüştü...

Yayın Tarihi: 19/11/15 12:25
okuma süresi: 4 dak.
İzbul, Müezzinoğlu ile görüştü
A- A A+

Sağlık Bakanı Salih İzbul, katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Sağlık Bakanları Toplantısı esnasında,, Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'yla bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan İzbul'a Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert'in eşlik ettiği görüşmede, iki Bakanlık arasında sürdürülen işbirliği konuları ele alındı.

Kıbrıs Türk Toplumu adına toplantıda kendimizi ifade ettik...

Sağlık Bakanı İzbul, mevkidaşı Müezzinoğlu'na, İstanbul'da gerçekleştirilen İİT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın misafirperverliğine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kendilerinin de İİT'de gözlemci üye olarak konuşma yapıp, Kıbrıs Türk Toplumunun sesini duyurma şansı yakaladıklarını söyledi.

Lefkoşa'ya yeni bir Devlet Hastanesi kompleksi...

Türkiye Sağlık Bakanlığı ile iyi bir ilişki ağı içerisinde sürekli bir araya geldiklerini ifade eden Bakan İzbul, sağlık alanında sıkıntı yaşadıkları birçok konuda ciddi destek aldıklarını da belirtti.

Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin artık, birçok açıdan yetersiz kaldığını ve yeni bir Devlet Hastanesi'nin yapılması için çalışma başlattıklarını anlatan İzbul, yeni yapılacak Devlet Hastanesi kompleksi için arazi tahsis çalışmalarında sona gelindiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı İzbul, en kısa sürede yeni hastane komleksi için proje ve inşaat çalışmalarını başlatıp sonuçlandırmak istediklerini de ekledi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde özellikle 'Acil', ve 'Yoğun Bakım' konusunda hekim eksiklikleri olduğunu da anlatan Bakan İzbul, bu konularla ilgili Türkiye'deki bazı Üniversite Hastaneleriyle işbirliğine yönelik çeşitli girişimler başlatmayı hedeflediklerini de anlattı.

Türkiye'den Onkolog desteği sağlanacak...

Yakın bir zaman içerisinde Lefkoşa'da hizmete girecek Onkoloji Merkezi için, Türkiye Sağlık Bakanlığının katkılarıyla bir Tıbbi Onkoloji Uzmnının KKTC'de görev yapacağını da belirten Bakan İzbul, bu konuda en başından beri destek olab Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

GSS konusunda ciddi bir ilerleme var...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) konusunda sürdürülen çalışmalarda ciddi bir

ilerleme olduğunu da anlatan Bakan İzbul, en geç 6 içerisinde GSS'nin hayat bulmaya başlayacağını da dile getirdi.

Onkoloji Merkezi açılışına davet...

Sağlık Bakanı Salih İzbul konuşmasının sonunda, kısa bir süre sonra Onkoloji Merkezi'nin açılışını yapmayı hedeflediklerini ve açılış töreninde Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu da aralarında görmek istediklerini de ifade etti.

Türkiye Sağlık Bakanlığı her türlü desteği vermeye devam edecek...

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı konuşmada KKTC Sağlık Bakanı Salih İzbul ve heyetini, İİT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı'nda İstanbul'da ağırlamaktan dolayı duyuduğu memnuniyeti dile getirerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Sağlık Bakanlığı olarak imkanlar doğrultusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bakan İzbul'un yakın bir süre sonra Lefkoşa'da açılışı gerçekleştirilecek Onkoloji Merkezi için kendisini Ada'ya davetine teşekkür eden Müezzinoğlu, ''Şartlar uygun olursa, Onkoloji Merkezinin açılışı için KKTC'ye mutlaka gelmek isterim'' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.