SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de obezite konuşuldu

LAÜ'de obezite konuşuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, "Yeme Bozukluklarından Obeziteye Bilimsel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Psikiyatrist Dr. Ece Uslu ve Prof. Dr. Murat Baş konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 23/11/15 16:47
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de obezite konuşuldu
A- A A+

Uslu: Yeme bozuklukları birçok sorunun çıkmasına neden oluyor

Beslenme ve yeme bozukluğu denildiği zaman kişinin sağlığını ve yaşam kalitesini tehdit eden ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirten Uslu, yeme bozuklukları sonucunda çıkan obezitenin üç karakteristik özelliğinin olduğuna işaret etti. Bunları, yediklerini aşırı derecede kısıtlama, kilo almaktan aşırı derecede korkma, yeterli ve dengeli beslenmemeye bağlı ortaya çıkan fiziksel rahatsızlıklar olarak sıralayan Uslu kişilerde fazla kilonun oluşmasında, yemek porsiyonları ve aynı koşulda yiyebileceğinden çok daha fazla miktarda yiyeceği kısa bir sürede tüketmesi, yemek yeme davranışını dizginleyememe, aşırı yeme ve yediğini tekrar etme isteğinin olması olduğunu söyledi.

Baş: Diyetisyenin rolü büyük

Konferanstaki sunumunda, daha çok yeme bozuklukları ve obeziteye yol açan etmenler üzerinde duran Baş, beslenme eğitimi, ağırlık kontrolünün öğretilmesi, enerji dengesi, açlığın etkileri, diyet ve ağırlık kontrolü ile ilgi yanlış bilinenler hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Beslenme bozuklukları ve diğer faktörlerden dolayı ortaya çıkan aşırı kilo ve obezitenin düzenli bir şekilde kontrol altına alınmasında diyetisyenlere büyük rol düştüğünü vurgulayan Baş, diyetisyen kontrolünde bilişsel davranışçı terapinin, bulimia nervosa için uygun bir yöntem olduğunu ve bilişel davranış terapisi sürecinin temel bileşeni "beslenme eğitimi" ve "diyet rehberliğinden" geçtiğini söyledi.

Konferans daha sonra soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Konferansın sonunda LAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Aktaş tarafından Psikiyatrist Dr. Ece Uslu ve Prof. Dr. Murat Baş'a teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.