SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Özkardaş, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerekli adımların atılmasını talep etti

Özkardaş, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerekli adımların atılmasını talep etti

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Sağlık Bakanı Salih İzbul'a açık mektup göndererek, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerekli adımların ivedilikle atılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 30/11/15 10:57
okuma süresi: 2 dak.
Özkardaş, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerekli adımların atılmasını talep etti
A- A A+

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Sağlık Bakanı Salih İzbul'a gönderdiği açık mektupta, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde çok ciddi sonuçlar doğurabilecek ve bebek ölümlerine yol açabilecek sıkıntıların olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

Yenidoğan Yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşirelerin %80'inin Kamu-Sen üyesi olduğunu ve kendilerinin aynı zamanda sağlıkta da yetkili sendika olduklarını anımsatan Özkardaş, gönderdikleri mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Toplam 16 hemşirenin üç vardiya ile hizmet verdiği ünitenin hasta kapasitesi 16 olmasına rağmen şu anda ünitede 21 hasta olduğu bilgisi alınmıştır. Hastalara hizmet vermeye çalışan hemşirelerimiz mecburen ek mesaiye kaldıkları için (çünkü başka türlü işler dönmemektedir.) Çok yorulmakta, dikkatleri dağılmakta ve hata riski artmaktadır. Enfeksiyon bulgusu olan hastaların olduğu ve bu hastaların diğer bebeklerle yanyana olduğu bilgisi bizleri ürpertmiştir.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde görevli üyelerimizle yaptığımız toplantılarda durumun aciliyeti ve bebeklerin hayatları söz konusu olduğu için durumun bakanlığınıza aktarılarak, çok ivedi çözümler getirilmesi konusunda gerekli adımların atılmasının talep edilmesi kararlaştırılmıştır.

Şayet gerekli önlemler hemen alınmaz ve alınmayan önlemler nedeniyle bebek ölümü veya ölümleri gerçekleşirse, bunun sorumluluğu hemşirelere ait olmayacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.