SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Dürüst: "Amaç, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek"

Dürüst: "Amaç, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Hidayet Ağören başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği heyetini kabul etti.

Yayın Tarihi: 05/01/16 15:19
okuma süresi: 3 dak.
Dürüst: "Amaç, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek"
A- A A+

Ağören başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği heyeti, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e, Milli eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ve ikinci dönem başından itibaren İlkokul müfredatına girecek olan 35 sayfalık "Sağlıklı Beslenmeyi Öğreniyorum" isimli kitabı sundu.

Birliği kabulünde konuşan Bakan Dürüst, Birliği çalışmasından dolayı kutlayarak, "kitap ile çocuklarımıza nasıl sağlıklı beslenecekleri öğretilecek" dedi. Bakan Dürüst "Bu kitap içerisinde çocuklarımızın nasıl sağlıklı besleneceklerini öğretmeyi amçlıyoruz. Yalnız obeziteye karşı değil, birçok amansız hastalığı da küçük yaşlarda doğru beslenerek yenebileceğimizi, kendi kendimizi koruyabileceğimizi, çocuklarımıza öğreterek sağlıklı nesiller yetiştirebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören de biran önce eğitimlere başlamak istediklerini ifade etti. Ağören "Bundan sonraki adımımız, okullarda biran önce eğitimlere başlamak, kitapçık öğretmenlere kaynak olarak teslim edilecek, çocuklara bilgi aktarabilsinler diye, İlerleyen zamanlarda hedefimiz bunu ortaokullara liselere taşımaktır" dedi.

Kitapçık ile ilgili daha sonra bir değerlendirma raporu hazırlayacaklarını da söyleyen Ağören, bu raporu bakana sunacaklarını kaydetti.

Kitabın hazırlanmasına katkı koyan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Perihan Aslan da bundan sonraki adımlara işaret etti. Sağlıklı bir nesil için çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Aslan, hazırlanacak değerlendirme raporu ile Kuzey Kıbrıs'taki eksikliklerin neler olduğunu görebileceklerini söyledi.

İlkokul 4'üncü ve 5'inci sınıflara yönelik olarak hazırlanan ve ikinci dönem başından itibaren ilkokul müfredatına alınacak olan eğitim kitabı, daha sonra Orta ve Lise müfredatlarına alınacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.