SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'nden açıklama

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nden açıklama

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Bakanlar Kurulu'nun "antibiyotiklerin reçeteyle satılması" kararının zamansız ve halk mağduriyeti yaratacağı kanaaatindedir.

Yayın Tarihi: 22/01/16 09:37
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nden açıklama
A- A A+
Reçeteli hayata geçiş için gereken alt yapının hazır olmadığına inanmaktayız.

Reçeteyle ilaç satılmasını, halk sağlığının korunması açısından destekliyor olsak da; mağduriyet yaratmadan temel sağlık hizmetlerinin hayata geçmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz.

Ancak, ülkemizdeki sağlık sisteminin yetersiz olması, bire bir vatandaşı mağdur etmektedir.

Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu "antibiyotiklerin reçeteyle satılması" kararının zamanlama açısından yanlış olduğunu ayrıca eczacıyı 'tezgahkar' olarak gören zihniyeti reddettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Eczacı, elden antibiyotik satarak, kazancını artıracak zihniyet ve etikte değildir.

1 Nisan'da yürürlüğe girecek bu uygulamanın, gerekli alt yapı hazırlanmadan hayata geçmesine karşıyız.

Halkın reçeteye ücretsiz ve kolay ulaşımını sağlayacak sistemin –Ki; bu Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın hayata geçmesiyle sağlanacaktır- sadece hastaya maddi ve manevi külfet getirmekten başka bir anlam taşımayacaktır.

HATIRLATMAK İSTERİZ Kİ;

24 Kasım 2015 tarihinde İlaç ve Eczacılık Dairesi Zehirler Kurulu toplantısında konu gündeme gelmiş, birliğimiz temsilcileri karara gerekçeli olarak red oyu vermiştir.

KTEB yönetiminin red oyuna karşılık, Zehirler Kurulu'nda oy çokluğuyla alınan kararın Bakanlar Kurulu'na yönlendirilmesi düşündürücüdür.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA SORUYORUZ;

-Reçeyle ilaç satışını kontrol altında nasıl tutacaksınız?

-Hangi doktorun, ne zaman, ne kadar antibiyotik yazdığı nasıl kayıt altına alınacak ve takibi yapılacaktır?

-Hastaya getireceği mali yük, nasıl hafifletilecektir?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.