SAĞLIK
okuma süresi: 8 dak.

GAÜ Hastanesi 2017 yılında ilk hastasını alıyor

GAÜ Hastanesi 2017 yılında ilk hastasını alıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulunan GAÜ Rektörü ve ilgili akademisyenler, İnşaat Mühendisleri Ahmet Arkın ve Serhan Peler'den inşaat süreci hakkında bilgi alarak, hastane oluşumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yayın Tarihi: 27/01/16 17:13
okuma süresi: 8 dak.
GAÜ Hastanesi 2017 yılında ilk hastasını alıyor
A- A A+

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Sağlık Kompleksi ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, hayata geçecek olan projenin Girne ve KKTC'ye büyük fayda sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Öztürk açıklamasının devamında şunları söyledi;

Öztürk: "GAÜ büyük atılımları kendisi için değil, tüm KKTC halkı için gerçekleştiriyor.

"İnşaat alanına her geldiğimde çok heycanlanıyorum. Çünkü bu proje tüm KKTC'ye ve turistlere hizmet verecek büyük bir yatırımdır. Önümüzde ki süreçlerde, geçtiğimiz yıllarda ve şuanda da olduğu gibi sağlık alanına verdiğimiz öncelik önümüdeki yıllarda da devam edecek ve proje tamamlandığı zaman çok büyük ihtiyaçarı karşılayacak bir yapı haline dönüşecek. GAÜ Sağlık Kompleksi, akıllı bina olarak hizmet vermesinin yanında, tamamlandığı zaman her yönüyle alanında tek olacak" dedi.

Öztürk açıklamasının devamında, "Geçtiğimiz günlerde hastane projemiz ile ilgili Afyon'da temaslarda bulunduk. Halkımız ve üniversitemiz adına bu yatırımlar büyük önem arz etmektedir. GAÜ büyük atılımlarını kendisi için değil, tüm KKTC halkı için gerçekleştiriyor" dedi.

GAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;

Başustaoğlu: "2017'de Sıfır Eksik ile Açılışımızı Gerçekleştireceğiz"

"Bu kadar kısa bir sürede böylesine önemli ve güzel bir yapının hızla ilerlemesi gerçekten çok güzel. Bu noktada tabiki bizlere de düşen önemli görevler var. Açıldığı anda bazı şeyleri hazır hale getirmemiz gerekiyor ve Rektörümüzün de onayı ile bunlara başladık. Birincisi fakültemiz ve bölümlerimiz ile hastanemiz açıldığı andan itibaren, personelini kendi karşılayan bir üniversite haline dönüşeceğiz. Labaratuar teknisyenleri, sterilizayon teknisyenleri, hemşireleri, sağlık meslek yüksekokulundaki ameliyathane teknisyenlerini biz kendimiz yetiştiriyor olacağız. Bunun alt yapı çalışmalarını da sürdürüyoruz. İkinci önemli adım ise, hastanemiz açıldığı andan itibaren de Sağlık Hizmetleri uygulamasında Türkiye Sağlık Bakanlığı ve Dünya sağlık örgütünün ortaya koymuş olduğu hastane kalite standartları uyum çalışmalarına şimdiden başladık. Örneğin hastane enfeksiyonlarını önleme komitesi ,tıbbi atık komitesi, labaratuar uygulama standartasyonu gibi bir çok noktada uygulama talimatları ve yönergelerini şimdiden hazırlıyoruz. 2017 yılında Hastanemiz açıldığı andan itibaren sıfır eksik ile hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

Başustaoğlu: "KKTC Gelen Turistlerin %85'i 55 Yaş Üstü"

"Kıbrıs'a gelen turistlerin %85'i 55 yaş ve üzeri. Bu da bizim hedeflerimizden biri ve hastane bu anlamda da çok önemli. Biz turizm'e yönelikde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Hemşire, diyetisyen ve fizyoterapistlerimiz ile sağlık turizmine yönelikte alt yapımızı uygun hale getireceğiz. Gerekli görüşmelere başladık ve hekim kadrosu ile hastanemiz açıldığında eksiksiz başlamış olacağız"dedi.

GAÜ Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, GAÜ Sağlık Kompleksi'nin tamamlanması ile birlikte, Girne'de her sağlıkçının rüyasının gerçekleşeceğini belirterek şunları söyledi;

Avcı: "Girne'de Her Sağlıkçının Rüyası Gerçekleşiyor"

"GAÜ sağlık Kompleksi ile, her sağlıkçının rüyasında olan bir yapı ile karşı karşıyayız ve sağlık ile ilgili GAÜ, bugüne kadar ki yatırımlarını böylesi bir yapı ile de aynı zamanda taçlandırıyor. Bu tür çalışmalar hem üniversitenin kalitesinin artmasına, aynı zamanda özelde Girne'nin en büyük eksiği olan sağlık hizmetleri alanındaki boşluğu fazlasıyla dolduracak diye düşünüyorum. En üst düzeyde dünya standartlarında bir sağlık hzmeti verileceği kesin. Kıbrıs toplumu her zaman içine kapalı olarak yaşamıştır ve bunun kırılacağını düşünüyorum. Teknoloji çok önemli ve son teknoloji ile halkımıza çok daha iyi hizmet verecek. Kıbrıs'ın siyasi değişimleri ve tursitler ile ilgili, bir turistin sorgulayacağı tek şey kendi ülkesindeki sağlık sektörü ile kıyaslamasıdır ve bu kompleksimizin de bu konuda fark yaratacaktır" dedi.

GAÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Halin Bareke, yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ ile Sağlığa bütünsel bir Felsefe ile yaklaştıklarını belirterek şunları söyledi;

Bareke: "GAÜ ile Sağlığa Bütünsel Bir Felsefe ile Yaklaşıyoruz"

"Öğrencilerimiz ve biz çok mutluyuz. GAÜ zaten kalitesi ile bilinen bir ünicversite ve çok heyecanlıyız. Yeni vakalar görebilecekleri son teknoloji ile bir GAÜ öğrencisi bundan en iyi şekilde fayda görecektir. Halkımızın bu hizmeti ve bu yapıyı hak ettiğini düşünüyoruz ve bu yapı ile bu vizyona kavuşulacak olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz pratik çalışmaları son teknoloji ile uygulayacaklar. Dünyanın gittiği felsefe, sağlığa bütünsel bir bakış. Sadece hastalıkları iyileştirmek değil, aynı zamanda önlemek de. Bununla ilgili Girne'de bütünsel bir bakış ve dünya ile birlikte bu feslsefeyi yakalayacağımız için çok mutluyum. Her zaman global bir vizyonumuz olduğundan ve aynı zamanda hayattaki sağlık kalitesini arttırmak ta birincil hedefimizdir" dedi.

GAÜ Akademisyenlerinden Aile Hekimi ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Ali Fuat Atalay ise açıklamasında, GAÜ Sağlık kompleksi ile iyi, kaliteli ve anlaşılabilir bir sağlık hizmeti vereceklerini belirterek şunları söyledi;

Atalay: "İyi, Kaliteli ve Anlaşılabilir Bir Sağlık Hizmeti Vereceğiz"

"Girne'nin böylesine güzel bir yapıya kavuşması gerçekten önemli. Tuirzimin başkenti Girne'de çok büyük bir eksiklik vardı ve GAÜ bunu en iyi şekilde çözecek. Hem halkımıza, hem de öğrencilerimize en iyi hizmeti verecek. Bazı konuları sadece devletten beklememek gerek. Bu noktada Kurucu Rektörümüz ve Yöneticiler Kurulu Başkanımız Serhat Akpınar'a çok teşekkür ediyoruz. Girne'lilerin minnet duygusu kendisine sonsuz. Çünkü böylesine bir yapının Girne'de bulunması çok önemli. Turizm yatırımı, devam eden bir süreç ve turistlere ve halkımıza kaliteli bir hizmet sunmak çok önemli. Öğrencilerimiz adına çok heyecanlıyız. Öğrencilerimiz, kaliteli, yeterli bilgi ve birikim ile yetişmiş olacak. Bu noktada çok heycanlıyız. İyi, kaliteli ve anlaşılabilir bir sağlık hizmeti vereceğiz" dedi.

GAÜ Akademisyenlerinden Biyokimyager Yrd. Doç. Dr. Besim Özel, GAÜ'nün sağlık sektörüne global bir yaklaşım sergilediğini belirterek şunları söyledi;

Özel: "GAÜ ile Sağlık Sektörüne Global Bir Yaklaşım Sergiliyoruz"

"GAÜ Sağlık Kompleksi hocalarımızın da söyediği gibi, henüz hizmete girmeden dahi, bizim büyük bir heyecan duymamızı sağlıyor. Çünkü özelde Girne halkına hizmet verecek durumunda çok kaliteli bir sağlık kompeksine kavuşuyoruz. Daha da önemlisi ise global olarak sağlık sektörüne bizim de katkı sağlayacak olmamız. GAÜ Sağlık Kompleksi, yapılacak olan bilimsel araştırmalar ile dünyanın boğuştuğu hastalıklara çare bulamak adına da, tüm insanlığa katkı sağlayacaktır. Bizim de kendi öğrencilik yaşantımızdan gördüğünüz, elleriniz işin içinde olmadan mesleği öğrenemezsiniz. Hastane ile öğrencilerimiz kendilerini geliştererek mesleklerinde bilgi ve birikimlerini üst noktalara taşıyacaklar" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.