SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

MHK: "Hedef, riskli iş kollarında çalışan bireylerin kontrolü"

MHK: “Hedef, riskli iş kollarında çalışan bireylerin kontrolü”

Sağlık Bakanlığı, riskli iş kollarında çalışanların, sağlık açısından güvence altına alınıp denetlenmesi ve tedavisine yönelik bir süre önce oluşturulan 'Meslek Hastalıkları Komitesi'nin, bugün bir toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 28/01/16 11:09
okuma süresi: 2 dak.
MHK: “Hedef, riskli iş kollarında çalışan bireylerin kontrolü”
A- A A+

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, komitenin İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliğinin katılımıyla oluşturulduğu kaydedildi.

Ana hedefinin, riskli iş kollarında çalışan bireylerin takip edilip gerekmesi durumunda tedavilerinin yapılmasına yönelik organizasyonun hayata geçirilmesi olduğu belirtilen açıklamada, Komitenin toplantılarda, meslek hastalıkları konusunda nelerin yapılableceğini masaya yatırdığı ifade edildi.

Meslek Hastalıkları Komitesinin, taş ocakları ve çimonto fabrikalarını, riskli iş kolları açısından daha öncelikli olarak değerlendirdiği de vurgulanan açıklamada, uzun etapta da tüm riskli iş kollarının değerlendirilerek gerekli tedbirlerin hayata geçirilmeceği kaydedildi.

Komite açıklamasının sonunda, meslek hastalığı tespit edilen (Pnömokonyoz/ akciğer hastalığı) 6 kişinin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edilip gerekli kontrollerin yapıldığını da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.