SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Besim: "Tüp bebek merkezlerinde de yasa dışı işler var"

Besim: "Tüp bebek merkezlerinde de yasa dışı işler var"

Yasadışı kürtaj skandalı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bazı tüp bebek merkezlerinde de yasa dışı işlemler yapıldığını söyledi. Besim, etik ve iyi iş yapan tüp merkezlerimiz olduğunu belirtirken, bazı merkezlerin ise Facebook aracılığı ile kadınlarla iletişim kurarak yumurta satın aldığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 29/02/16 09:29
okuma süresi: 2 dak.
Besim: "Tüp bebek merkezlerinde de yasa dışı işler var"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bazı tüp bebek merkezlerinde yasa dışı işler yapıldığını öne sürdü.

Genç TV'ye konuk olan Besim, tüp bebek işleminin Türkiye'de yasak olduğunu hatırlatarak, Kıbrıs'taki merkezlerin büyük oranda Türkiye'ye hizmet verdiğini kaydetti.

Facebook'ta yumurta alışverişi…

Etik ve iyi iş yapan tüp merkezlerimiz olduğunu anlatan Besim, "Ama denetimsizlik ve yasasızlık maalesef bazı merkezlerde yasa dışı işler yapılmasına olanak veriyor" dedi.

Bazı merkezlerin ise Facebook aracılığı ile kadınlarla iletişim kurarak yumurta satın aldığını belirten Besim, yasaların olmadığı yerde gayri yasal işlerin olacağını ifade etti.

Ülkeyi sarsan kürtaj skandalına da değinen Besim, 10 haftalığın üzerindeki hamileliklerde kürtajın yasak olduğunu hatırlattı.

"Kendi yargı masamızı da kuracağız"

Besim sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 haftanın üzerindeki hamileliklerde anne veya bebeğin hayatını tehlikeye sokacak bir durum yoksa kürtaj yasaktır. Eğer 10'uncu haftanın sonrasında kürtaj gerekli olursa, hekim kürtajı nedeni ve emareleri ile Sağlık Bakanlığı'na ve Tabipler Birliği'ne bildirmelidir. Ancak Girne'de yaşanan durum farklı… Burada 10 haftanın üzerinde bildirilmeden yapılan kürtajlar ve uygunsuz defin söz konusu…

Gerekli müdahale yapıldı, konu yargıya taşındı. Tabipler Birliği olarak bizim ayrı yargı masamız da var. Ama yargıya giden vakalarda sonucu beklemek durumundayız. Sonrasında biz kendi yargı masamızı da kuracağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.