SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

İzbul: "Yeni sağlık sisteminin ana unsuru genel sağlık sigortası olacak"

"Yeni sağlık sisteminin ana unsuru genel sağlık sigortası olacak"

Sağlık Bakanı Salih İzbul, yeni sağlık sisteminin ana unsurunun genel sağlık sigortası olacağını, yeni sağlık sistemi için yasa çalışmalarının sürdüğünü, yeni devlet hastanesini de üç yıl içerisinde tamamlamayı öngördüklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 13/03/16 14:45
okuma süresi: 5 dak.
"Yeni sağlık sisteminin ana unsuru genel sağlık sigortası olacak"
A- A A+

İzbul, hastaların ve sağlık çalışanlarının memnuniyeti temelinde kaliteli sağlık hizmeti yaratmak maksadıyla sürdürülen çalışmalardan geri adım atmanın mümkün olmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı İzbul, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, yeni sağlık sisteminin oluşturulmasına yönelik yaklaşık 2 buçuk yıldan bu yana sürdürülen çalışmalarda ciddi yol kat edildiğini belirtti.

"YENİ SAĞLIK SİSTEMİNİN ANA UNSURU GSS OLACAK…"

Yeni sağlık sisteminin ana unsurunun Genel Sağlık Sigortası (GSS) olacağını belirten Sağlık Bakanı Salih İzbul, GSS'de artık sona gelindiğini ve yasanın Meclis'te oluşturulacak ad hoc komiteye sevk edileceğini, "Döner Sermaye" ve "Hasta Hakları" yasa tasarıları çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası ve Özel Hastaneler Yasası ile ilgili değişiklikler yapılacağını söyleyen İzbul, "Hükümet Programı'nda da belirtildiği gibi yeni bir sağlık sistemi yürürlüğe girecek" dedi.

Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Bakan İzbul, sağlık çalışanlarının, görevin kutsallığının ve öneminin bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

"GELİŞMELERE AYAK UYDURMAK EN ZOR GÖREVLERDEN BİRİSİ"

Sağlık sektörünün en dinamik sektör olduğuna işaret eden Bakan İzbul, "Sağlık sektörü, en hızlı değişen, sürekli yenilenmenin şart olduğu bir sektördür. Sağlık alanında gelişmelere ayak uydurmak en zor görevlerden birisidir" ifadelerine yer verdi.

"DÜNYA İLE REKABET EDEBİLECEK VERİMLİLİK VE ETKİLİLİK TEMELİNDE BİR SAĞLIK POLİTİKASI"

Bakan İzbul, dünya ile rekabet edebilecek bir sağlık politikası oluşturmak gerektiğini de belirtti.Sağlıkla ilgili beklentilerin yükseldiğini kaydeden İzbul, "Bundan dolayı, verilen hizmetleri önce etkinleştirmek, geliştirmek ve gelişime açık bir sistem oluşturmak, en temel görevimizdir" dedi.

Sağlık Bakanı İzbul, bugüne kadar tüm sağlık paydaşlarının, sağlığın geliştirilmesine ve dünyadaki gelişimlere ayak uyduracak yeni bir sistem oluşturulması için destek verdiğini, aynı desteği bundan sonraki süreçlerde de beklediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı İzbul, sağlık paydaşlarına da seslenerek, "Sağlık Bakanlığı dışındaki tüm taraflar ellini taşına altına koymalıdır" dedi.

"ÖZEL HASTANELER DAHA SIKI DENETLENECEK"

Mesajında, özel hastanelerin denetimleri konusuna da değinen Sağlık Bakanı İzbul, özel hastane ve muayenehanelerin daha sıkı bir denetim ve kontrolden geçirileceklerini vurguladı.

"TÜP BEBEK TÜZÜĞÜ HAZIR"

Mesajında, tüp bebek tüzüğü olarak adlandırılan IVF tüzüğünün Bakanlık tarafından hazırlandığını kaydeden Bakan İzbul, "IVF Tüzüğü, Merkezi Mevzuat Dairesine gönderildi. Merkezi Mevzuat Dairesi'nden gelecek görüşten sonra söz konusu tüzük süratle Bakanlar Kuruluna götürülüp onaylanacak ve yürürlüğe girecek" bilgisini verdi.

Bakan İzbul, IVF Tüzüğü ile amaçlananın, daha sağlıklı, güvenilir, denetlenebilir, günün şartlarına ve Avrupa Birliği kriterlerine uyumlu, çağdaş, şeffaf bir tüzüğe kavuşmak olduğunu belirtti.

"YENİ BİR DEVLET HASTANESİ"

Fiziki altyapıya yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Bakan İzbul, 38 yıl önce hizmete giren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin artık yetersiz kaldığını ve yeni bir devlet hastanesi kompleksi inşa etmek için çalışmaya başlandığını belirtti.

Yeni yapılacak devlet hastanesi için arazi teminine yönelik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden İzbul, "Hedefimiz, 2016 yılı içerisinde yeni Devlet Hastanesi Projesini hazırlayıp, temel atma aşamasına gelmek ve hastaneyi 2 veya 3 yıl içerisinde tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmaktır" dedi.

Sağlık Bakanı İzbul, Lefkoşa'ya yeni yapılacak devlet hastanesi kompleksinde, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin verildiği merkez hastanenin yanı sıra, ruh sinir hastanesi ve uyuşturucuyla mücadele, tedavi ve rehabilitasyonmerkezi de yer alacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.