SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Dondurulmuş patateste tehlike

Dondurulmuş patateste tehlike

Patatesi nerede saklıyorsunuz? Buzdolabında mı yoksa kilerde mi? Cevabınız buzdolabıysa bu haberi mutlaka okuyun.

Yayın Tarihi: 21/03/16 12:00
okuma süresi: 2 dak.
Dondurulmuş patateste tehlike
A- A A+
İÇİNDEKİ NİŞASTA ŞEKERE DÖNÜŞÜYOR

İngiltere'de kamu sağlığını korumakla görevlendirilen Foods Standards Agency (Yiyecek Standartları Ajansı), patatesin kesinlikle soğutulmaması gerektiğini söylüyor.

The Mirror gazetesinin internet sitesinden aktardığı bilgiye göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates. Çünkü buzdolabında saklandığında, patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker, aminoasit asparajin ile birleşerek, çok zararlı olduğu düşünülen akrilamid kimyasalı üretiyor.

KANSER RİSKİ TAŞIYOR

Akrilamid, kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün..

Basit bir internet araştırmasıyla akrilamidin kanserle bağlantısı ortaya çıkıyor. cancer.gov adlı internet sitesine göre; kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, akrilamidin, birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.