SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Gülle: "Bir Yasama döneminde üç Sağlık Bakanı değişmesi istikrarsızlık"

Gülle: "Bir Yasama döneminde üç Sağlık Bakanı değişmesi istikrarsızlık"

CTP Milletvekili Ahmet Gülle de konuşmasında hükümet programını eleştirdi. Programın güvenoyu için hazırladığını söyleyerek, "Bu program güven vermiyor, oyum olumsuz olacak" dedi. Gülle, Sağlık Bakanlığını önemli bir bakanlık olduğunu belirterek, bir yasama döneminde burada 3'üncü bakanının değişmesinin istikrarsızlığa neden olduğuna inanç belirtti.

Yayın Tarihi: 26/04/16 07:50
okuma süresi: 2 dak.
Gülle: "Bir Yasama döneminde üç Sağlık Bakanı değişmesi istikrarsızlık"
A- A A+

"Hükümet, toplumun beklediği sorunları çözme, reform yapma adına bir hedef koymadı. Bu program bana hükümetin partisel veya kişisel gereksinimlerle kurulduğunu düşündürüyor. Umarım yanılırım" dedi.

Programda tarih verilen bir tek konu olduğunu, onun da Ruh Sağlığı Yasası ile ilgili olduğunu söyleyen Gülle, "Onun çalışması zaten çok önceden yapılmıştı. Yeni çalışmalar için hiçbir veri, tarih yok" dedi.

Sağlıkta yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu kaydeden Gülle, kendi ve Salih İzbul'un bakanlığı döneminde Genel Sağlık Sigortası ile ilgili çalışmalarda sona yaklaştığını söyledi.

Ahmet Gülle, "Gerekli yasal düzenlemelerin üzerinde hızla durulmalı" dedi.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, sağlık merkezleri, sağlık alanındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Gülle, "Sağlıkta, hem kamuda, hem de özel sektörde sıkıntılar var. Yasal düzenlemelerin yapılması gerek. Yasaların birçok tüzüğü eksik. Bu yasa ve tüzükleri oluşturacak ekibin hemen oluşturulması şart. Bu konu önem arz ediyor. Etkili çalışmaların devam etmesi gerek" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele konusuna değinen Ahmet Gülle, kriz dönemlerinin tedavisi ve rehabilite merkezleri konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Gülle, Sağlık Bakanlığını önemli bir bakanlık olduğunu belirterek, bir yasama döneminde burada 3'üncü bakanının değişmesinin istikrarsızlığa neden olduğuna inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.