SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

"Hayata Kanınızdan Katın" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenleniyor

"Hayata Kanınızdan Katın" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenleniyor

Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği, Thalassaemia Derneği, Taşkınköy Spor Kulübü ve Göçmenköy İdman Yurdu kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Yayın Tarihi: 28/04/16 16:39
okuma süresi: 2 dak.
"Hayata Kanınızdan Katın" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenleniyor
A- A A+

Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇ-TAŞ), Thalassaemia Derneği, Taşkınköy Spor Kulübü ve Göçmenköy İdman Yurdu, "Hayata Kanınızdan Katın" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Ülkedeki kan ihtiyacına cevap verebilmek amacı ve dayanışma bilinci ile düzenlenen kampanya 30 Nisan Cumartesi günü saat 9.00-13.00 saatleri arasında Taşkınköy Spor Kulübü'nde gerçekleştirilecek. Göç-Taş Başkanı Salim Piyale, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki spor kulüpleri ile ortak olarak düzenledikleri kampanya ile ülkedeki kan ihtiyacının karşılanması konusunda duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Belirli aralıklarla kan vermenin uzmanlarca da belirtildiği üzere insan sağlığı açısından faydalı olduğunu belirten Piyale, "El ele verip, cana katmak için halkımızın katılımını arzuluyoruz" dedi.

"Stoklar çok azaldı"

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, kamuoyuna kısa süre önce yaptığı açıklamada, Thalassaemialıların temel tedavilerinin en başında gelen Kan ihtiyacı her zaman için devam ettiğine dikkat çekerek, derneğin çağrılarına kulak veren duyarlı vatandaşların gerek kişisel bağışlarla gerekse düzenledikleri kampanyalarla bu ihtiyaca destek verildiğini fakat ihtiyaçlar zaman zaman azalsa, stoklar yeterli olsa da içinde bulunulan dönemde ihtiyaçların arttığını ve stokların çok azaldığını söyledi.

A Rh + ve 0 Rh + gruplarına çağrı

Varoğlu, kan alamayan ve tedavisi aksayan 20 den fazla Thalassaemialı nın bulunduğunu ayrıca diğer kana ihtiyacı olan hastaların da beklemekte olduğunu söyleyerek "Kan gurubu A Rh+ ve 0 Rh+ olan gönüllü vatandaşlarımızı acilen kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunmaktayız, bu duyarlı davranışa duyarsız kalmamanızı özellikle rica eder 18-60 yaş arası olan her sağlıklı vatandaşımızı kan bağışına bekleriz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.