SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Fetüslerde potasyum, 34 haftalık bebekte propofol maddesine rastlandı

Fetüslerde potasyum, 34 haftalık bebekte propofol maddesine rastlandı

Girne'de meydana gelen ve ülke gündeminde geniş yankı yaratan gebeliği yasadışı sonlandırma olayıyla ilgili Türkiye'de 'Adli Tıp Kurumu'nda incelenen fetüsler ve 34 haftalık bebekle ilgili raporlar ortaya çıktı. Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre fetüslerde "potasyum" maddesine, 34 haftalık bebekte ise "propofol" maddesine rastlandı.

Yayın Tarihi: 29/04/16 09:44
okuma süresi: 2 dak.
Fetüslerde potasyum, 34 haftalık bebekte propofol maddesine rastlandı
A- A A+
Girne'de meydana gelen ve ülke gündeminde geniş yankı yaratan yasadışı kürtaj olayıyla ilgili Türkiye'de 'Adli Tıp Kurumu'nda incelenen fetüsler ve 34 haftalık bebekle ilgili raporlar ortaya çıktı.

Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre, 'Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından raporlar hazırlandı ve bugün KKTC İstanbul Başkonsolosluğu'na teslim edilecek.

Türkiye'den incelenen fetüslerde "potasyum" maddesine, 34 haftalık bebekte ise "propofol" maddesine rastlandığı öğrenilirken, ıslak imzalı detaylı raporlarların bugün KKTC İstanbul Başkonsolosluğu'na elden teslim edileceği belirtildi.

Potasyum ve propofol nedir?

Potasyum, anne karnındaki bebeklerin kas gelişimi, sinir hücreleri arasındaki iletişim ve diğer hayati fonksiyonların gerçekleşmesi için oldukça önemli bir mineraldir. Ancak yüksek miktarda potasyuma maruz kalan bir fetüsün hayati faaliyetleri kalp krizi geçirir.

Propofol ise, anestezik bir maddedir ve amacı anestezinin devamını sağlamak değildir. Başlangıçta hızlı bir şekilde hastayı uyutmak için kullanılır. Özelikle hamile kadınlarda aşırı dozda verildiği takdirde, karındaki bebeğe geçer ve Solunumunu durdurur.

Kıbrıs Gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.