SAĞLIK
okuma süresi: 6 dak.

Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Hastane Başhekimi Dr. Ersan Berksel ile görüşmede bulundu.

Yayın Tarihi: 04/05/16 11:42
okuma süresi: 6 dak.
Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
A- A A+
Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Hastane Başhekimi Dr. Ersan Berksel ile görüşmede bulundu.

Sağlık Bakanlığı ve hastane yetkililerin de hazır bulunduğu ziyarette Bakan Sucuoğlu, tüm servisleri tek tek gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SUCUOĞLU: "HASTANENİN ACİL İHTİYAÇLARI SÜRATLE GİDERİLECEK"

Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyen Bakan Sucuoğlu, hastanenin acil ihtiyaçların süratle çözümlenmesine yönelik gerekli önlemleri erken zamanda alacaklarını belirtti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi poliklinik binasının yetersiz kaldığını da söyleyen Sucuoğlu, ilk etapta polikliniğe ek bina yapılacağını ve sağlık hizmetini artıracaklarını ifade etti.

HASTANE İÇERİSİNDEKİ DEREYE ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR

Hastane içerisinden geçen dereyi de inceleyen Sucuoğlu, dere içerisinde akan suyun ve yosunların hoş bir görüntü olmadığını ifade ederek, derenin yaz aylarında daha büyük sıkıntılar yaratacağını söyledi.

Dere içerisinde akan suyun kapalı bir şekilde oluşturulacak olan büzlerin içinden akması için talimat veren Sucuoğlu, böylelikle kötü görüntü ve kokunun ortadan kaldırılacağını vurguladı.

Sorunun özellikle yaz aylarında olduğunu belirten Sucuoğlu, kış aylarında yağışların daha da artacak olması ile oluşturulacak olan büzlerin yetersiz kalması durumunda kış aylarında yoğun gelecek olan suyun dere içerisinden de akabileceğini belirtti.

Derenin sürekli olarak temizlendiğini fakat insan gücü ile yapılan temizliğin yetersiz olduğunu dile getiren Sucuoğlu, belediyelerden destek alarak rutin bir şekilde dere içindeki yosunların temizleneceğini söyledi.

BAKIM, ONARIM VE TADİLAT İÇİN DE DÜĞMEYE BASILDI

Hastanenin eski bir hastane olması ve zaman zaman hasar gören yerlerin tadilat ve onarım işlerinin yapılmasının şart olduğunu söyleyen Sucuoğlu, gerek Sağlık Bakanlığı'nın katkıları ile gerekse yardım sever iş adamları ve şirketlerin desteği ile hastanenin tamirat, tadilatının yapılması, servislerdeki odaların yeniden restore edilmesi, tuvalet, banyo ve çeşme gibi aksamların değiştirilerek hastanenin daha sağlıklı ve hijyenik bir hizmet vermesi için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

HASTANEYE İKİ YENİ ASANSÖR İLAVE EDİLECEK

Hastane içerisinde bulunan mevcut asansörlerin tüm işler için kullanılmasının doğru olmadığını söyleyen Sucuoğlu, hasta ziyaretçileri, ameliyata giden hastalar ve çöplerin ayni asansörler ile kullanıldığını bu nedenle hastane dışından monte edilecek olan iki yeni asansörün hasta ziyaretçileri için kullanılacağı ve diğer işlemlerin mevcut asansörler ile ayrıştırılarak yapılacağını ifade etti.

112 ACİL AMBULANS SERVİSİNE YENİ SİSTEM

Hastane bünyesi içerinde hizmet veren 112 acil ambulans servisini de ziyaret eden Bakan Sucuoğlu, 112 servisinin çok önemli bir hizmet verdiğini bu nedenle burada verilen hizmetin daha hızlı ve modern hale getirilmesi için destek vereceklerini söyledi.

Yakın bir zamanda dijital ambulans takip ve yönlendirme sistemine geçileceğini dile getiren Sucuoğlu, kurulacak olan dijital dev ekranda ambulansların nerede olduğu ve nerelere yönlendirileceği konularında daha hızlı hareket etme imkânı olacağını söyledi.

Adanın her yerinde ayni hizmeti verebilmek için böylesi bir yöntemin tercih edildiğini söyleyen Sucuoğlu, 112 servisinin hızlı hareket etmesi gereken bir servis olduğunu, kaybedilecek 1 dakikanın bile hayati önem taşıdığını belirtti.

PARK YERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Hastanede yaşanan bir diğer sorun olan park yeri sorununu da bir nebze rahatlatmak için hastane önünde bulunan park yerinin içerisinde yer alan bariyerlerin sökülerek yeni bir düzenlemeye gidileceğini söyleyen Sucuoğlu, kapasite artırımı için bir proje çalışması yapılacağını ve mevcut park yerinin daha verimli kullanılacağını kaydetti.

ONKOLOJİ HASTANESİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yanına inşa edilen Onkoloji Hastanesinin de yapısal işlerinin tamamlandığını söyleyen Sucuoğlu, acil servis ile Onkoloji Hastanesi arasında yapılması gereken tünel inşasının kaldığını bu inşanın da ilgili firma tarafından kısa süre içinde yapılıp tamamlanacağını belirtti.

Çağdaş ve modern bir hastane yapıldığını ifade eden Sucuoğlu, ülkede eksikliği ciddi şekilde hissedilen Onkoloji Hastanesinin en iyi şekilde çalıştırılıp hizmet verebilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

YENİ HASTAHANE İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

Sucuoğlu, Lefkoşa'ya yeni ve çağdaş bir devlet hastanesi yapılmasının zamanı geldiğini de söyleyerek, mevcut hastanenin altyapı ve birçok açıdan eksiklikleri olduğunu bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın daha önceden başlatmış olduğu yeni hastane binası çalışmalarının önümüzdeki günlerde süratle ele alınacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.