SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Dişlere kürdan sokmak zararlı mı?

Dişlere kürdan sokmak zararlı mı?

Ağız ve diş sağlığı için diş fırçalamanın yeterli olduğunu düşünenlere, uzmanından "Yanılıyorsunuz, tek başına diş fırçalamak yeterli değildir" uyarısı geldi.

Yayın Tarihi: 29/05/16 18:36
okuma süresi: 1 dak.
Dişlere kürdan sokmak zararlı mı?
A- A A+

Özel bir üniversitede Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Meşeli, diş arası temizliğinin diş sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek toplumda yaygın bir dizi yöntemin ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturduğunu söyledi.

Diş eti hastalıklarına karşı mücadelenin gerekliliklerini sıralayan Dr. Meşeli, "Diş eti hastalıklarının birincil sebebi olarak kabul edilen mikrobiyal dental plak, ağızda her zaman var olan bakterilerin bir araya gelerek oluşturdukları, suyla çalkalama yaparak uzaklaştırılamayan, yapışkan bir tabakadır. Bu tabakanın hastalar tarafından günlük, düzenli bir şekilde dişler ve diş eti üzerinden uzaklaştırılması diş eti hastalıkları ile savaşta oldukça önemlidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.