SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Kilo değil karar verin!

Kilo değil karar verin!

Kilo vermek için önce kendinize bir ajanda tutun. Her gün iyi bir kahvaltı yapın ve 20 dakika yürüyün. İdeal kilonuzdaki bir fotoğrafınızı evinizde ve iş yerinizde görünür bir yere koyun.

Yayın Tarihi: 10/07/16 11:13
okuma süresi: 4 dak.
Kilo değil karar verin!
A- A A+

Hafta sonu, diyetinizin ucunu kaçırıp uygun beslenmemiş olsanız bile diyetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Cosmopolitan dergisi size kendinizi güçlü hissederek bir günde diyete tekrar nasıl başlayabileceğinizin ipuçları veriyor:

Her pazartesi sabahı kahvaltınızı yapmadan önce tartılın ve kilonuzu ajandaya kaydedin. Bu yöntem kilonuzda ne kadar değişiklik olduğunu anlamanızı sağlamasının yanı sıra gerçeklerle yüz yüze gelmeniz için size yardımcı olur. Diyetinize uygun beslenirseniz, ajandanız size mükafat olarak görünür. Ayrıca bir zamanlar giydiğiniz giysilerin içine tekrardan sığmaya çalışın. Bu sizi motive eder.

Kısa mesafelerde araca binmek yerine 15-20 dakika da olsa yürüyüşü tercih edin. Ayrıca mümkünse düşük tempolu koşu yapın, ip atlayın, merdiven inip çıkın. 10-15 dakikalık güçlendirici bir antrenmana ise mutlaka zaman ayırın. Daha fazla kas yapın, daha fazla kalori yakın, daha fazla kilo verin.

İYİ KAHVALTI YAPIN

Teksas Üniversitesi'nde diyet yapan 900 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda; sabah yenilen yiyeceklerin tamamının kalorisinin gün içinde tüketildiği ortaya çıktı. Bu yüzden sağlıklı olmak şartıyla kahvaltıda her şeyi tüketebilirsiniz. Yulaflı yiyecekler, yumurta, peynir, yoğurt, kahvaltılık gevrekler ve meyve, sabahları tercih edebileceğiniz iyi besinlerden bazıları.

Kilo vermek isteyen bir kız kardeş, dost ya da iş arkadaşı sizin için şanstır. Her pazartesi onunla vermek istediğiniz kilolardan söz edebilir, fikir alışverişi yapabilirsiniz. Bu, gerçekten işe yarar. Diyet programınızda başarılı bir hafta geçirebilmeniz için bu konuşmalar sorumluluk duygunuzun ve motivasyonunuzun artmasına yardımcı olur. Yakın arkadaşlıklar başka bir amaç için de faydalı olabilir; yemek tariflerini paylaşmak ve birlikte egzersiz yapmak gibi...

Uzun süreli diyetler yaparken hemen gözle görülebilir bir sonuç karşınıza çıkmayabilir. Böyle durumlarda kısa süreli, sizi motive edici şeyler yapmayı deneyin. Ara sıra kendinizi cesaretlendirin ve farklı şeyler yapın; mesela asansör kullanmak yerine merdivenlerden çıkın, bir pilates CD'si alarak egzersiz yapmayı deneyin. Bunlar diyetinize heyecan katar.

HAYAL KURUN

İdeal kilonuzdaki fotoğraflarınızı evinizde ve işyerinizde görünür yerlere koyun. Bu, egzersiz yapmamak için uydurduğunuz mazeretlerinize son vermenize ya da jimnastik aletini satıp seyahate çıkma fikrinizin aslında ne kadar mantıksız olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Sonuç olarak diyetinizi olumsuz yönde etkileyecek her şeye son vermenizi sağlar. Aynı zamanda bu fotoğrafları sık sık görüyor olmanız yemek yerken tedbirli olmanıza yardımcı olur.

KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

Küçük başarılarınızı küçümsemeyin. Bunlar sizi motive eden anahtarlardır. Diyetinizi kararlı şekilde hiç bozmadan bütün bir hafta boyunca devam ettirebilirseniz, kendinize bir hediye alın. Kim bilir belki de para yatıracağınız son ödül, yepyeni küçük beden giysiler olur.

Hafta sonu yemek yemenin ucunu kaçırdınız! Bunun çaresi pazartesi günü kendinizi aç bırakmak olmamalı. Eğer bu yöntemi kullanıyorsanız, salı günü bütün o aç kalmalarınız size geri dönecek ve vücudunuz ihtiyacı olan kaloriyi tüketmeye itecek sizi. Bir günlük beslenme planı yaparak, enerjisi yüksek, düşük kalorili yiyeceklerle haftaya iyi başlamalısınız. Bu sayede kendinizi tok hissedersiniz ve kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durursunuz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.