SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Yanlış ve sürekli klima kullanımı tehlikeli!

Yanlış ve sürekli klima kullanımı tehlikeli!

Bunaltıcı sıcağa karşı en etkili çözümlerin başında yer almasına rağmen klimanın"yanlış ve sürekli kullanılması"başta solunum yolları ve alerjik reaksiyonlar olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor… Konuyu Kıbrıs Postası'na değerlendiren İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Ahmet Kirişoğlu, sıcak havaların bunaltıcı etkisinin klimalar sayesinde azaldığını ancak sağlık açısından riskleri beraberinde getirdiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Yayın Tarihi: 11/07/16 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Yanlış ve sürekli klima kullanımı tehlikeli!
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Artan sıcak havaların etkisiyle birlikte klimalar artık temel bir ihtiyaç haline dönüştü. Gün geçtikçe daha sık kullanılmaya başlanan klimaların belli başlı bazı olumsuz etkileri de var.

Bilinçsiz klima kullanımı baş ağrısı, grip ve tutulmalara neden olabiliyor.

Sıcaklardan korunabileceğiniz en etkili çözümlerin başında yer almasına rağmen klima, yanlış ve sürekli kullanılması birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Özellikle Solunum yollarını olumsuz etkiler ve alerjik reaksiyonlara da sebebiyet verir.

Konuyu Kıbrıs Postası'na değerlendiren İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Ahmet Kirişoğlu, sıcak havaların bunaltıcı etkisinin klimalar sayesinde azaldığını ancak sağlık açısından riskleri beraberinde getirdiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu…

AHMET KİRİŞOĞLU UYARDI

Dr.Kirişoğlu, sıcak havaların bunaltıcı etkisinin klimalar sayesinde azaldığını ancak sağlık açısından riskleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Dr. Kirişoğlu düzenli olarak bakımı ve filtre temizliği yapılmayan klimaların Solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabildiğini, zatürree gibi birçok hastalığa zemin hazırlayabilmekte olduğunu da belirtti.

Klimaya bağlı bir başka sorunun da lejyoner hastalığı olduğunu söyleyerek, çok tehlikeli olabilen bir zatürree çeşidi olduğunun altını çizdi.

HEP AYNI DERECE SAKINCALI

Kirişoğlu'nun tavsiyeleri şöyle; "Klimayı kullanma mecburiyetiniz var ise ortamı yavaş yavaş soğutun"

Ani hava değişimleri sizleri olumsuz etkileyebilir. Klima ayarının hep aynı derecede kalması sakıncalıdır"

"Arada ayarları düşürmeniz de fayda vardır. Klima derecesi 25-26 santigrat derece olmalıdır ve bu derecenin altında ayarları kullanmayı tercih ediniz"

"Klimanın hemen önünde bulunmayın" İfadelerini kullandı.

KLİMA TEMİZLİĞİNE DİKKAT

Filtrelerin kaliteli olmasına ve zamanı geldiğinde temizlenmesine dikkat edilmelidir. Klima kullanımına bağlı hastalıklardan korunmak için klimanın doğru kullanılması olumsuz durumlardan bir nebze olsun koruyabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.