SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği; "Sucuoğlu bu ülkenin bakanı olduğunu unuttu mu?"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği; "Sucuoğlu bu ülkenin bakanı olduğunu unuttu mu?"

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimleri Birliği yaptığı açıklama ile Sağlık Bakanı Sucuoğlu'nun bugün yaptığı açıklamaya eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 18/07/16 13:48
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği; "Sucuoğlu bu ülkenin bakanı olduğunu unuttu mu?"
A- A A+
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimleri Birliği yaptığı açıklama ile Sağlık Bakanı Sucuoğlu'nun bugün yaptığı açıklamaya eleştirilerde bulundu. Sucuoğlu'nun sağlıkta ikinci iş konusuna değindiği açıklamasına karşı açıklama yapan Serbest Çalışan Hekimeler Birliği "Kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarının, Aralık 2017'de vaad ettiği Genel Sağlık Sigortasına geçmekle son bulacağını belirtirken, ikinci iş yasağı ile ilgili var olan Anayasa Mahkemesi kararına uymanın kaosla sonuçlanacağını belirtmesi çelişkiden başka bir şey değildir. Böylesine ciddi bir vaadin gerçekleşmemesi durumunda, halkımızdan sadece özür dileyeceğini belirtmesi ise, devlet ciddiyetine gölge düşürmektedir.Kendileri, hali hazırdaki yasaları da uygulamakla sorumlu iken, seçici bir üslupla, kanunu uygulamayı kaosla özdeşleştirmesi, kabul edilebilir bir tutum değildir. Bu açıklamanın, hukuk camiasının gözünden kaçmayacağına inanmaktayız" yorumunda bulundu.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu olarak, hukuk devletinin kanunlarına uymanın ve uymayanları da uymaya davet etmenin, ezbere bir tutum olmadığı belirtilen açıklamada "Diğer taraftan, Sayın Sağlık Bakanı'nın, kamu hekimlerinin kendi hastanelerinde, mesaileri sonrasında, özel hasta bakmalarına yasal izin sağlayan ve halen yürürlükte olan, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası'nın 40. Maddesini uygulamamakta neden ısrar ettiklerini de halkımızın ve yetkililerin huzurunda kendilerine sormak isteriz" denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi;

"Bakan Sucuoğlu'nun mevcut Anayasa Mahkemesi kararını unuttuğu ve sanki de kamu hekimlerinin II. İş yapması yasalmış da kendisi yasaklayacakmış gibi açıklama yaptığını ve ayrıca kendisinin hukuk devletinin bir bakanı olduğunu unutup Anayasa Mahkemesi kararını uygulamakla yükümlü olduğunu hiçe sayan bunu yapmasını isteyen başta biz yani KTSÇHB yönetim kurulunu hikaye okumakla suçlayan sayın bakanın şu andan sonra en büyük hikayeleri topluma sağlık alanında yapacağı reformlarla anlatacağını unutmamalıdır.Diğer taraftan devam eden hukuk sürecimizin bundan sonraki duruşmalarına sayın sağlık bakanını davet eder mahkeme heyetine de hikaye okumamalarını iletmesini önemle rica ederiz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.