SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ öncelikli göz olmak üzere beş ülkeyle Sağlık Turizmi anlaşması imzaladı...

YDÜ öncelikli göz olmak üzere beş ülkeyle Sağlık Turizmi anlaşması imzaladı...

YDÜ Hastanesi, Dünya'da seçkin merkezlerde bulunan ve 22 saniyede gözlük kullanımına son veren Yeni Nesil Lazer Teknolojisi, Smıle Lazer ile başta göz tedavileri olmak üzere beş ülkeyle uluslararası sağlık turizmi anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 15/08/16 08:00
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ öncelikli göz olmak üzere beş ülkeyle Sağlık Turizmi anlaşması imzaladı...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Uluslararası katılım ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen ve dört gün devam eden I. Sağlık Turizmi Çalıştay kapsamında Kuzey Kıbrıs'a sağlık turisti gönderilmesine yönelik İngiltere, Rusya, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan ve Türkiye ile uluslararası işbirliği anlaşması imzalandığı belirtildi.

Özel Koşullarda Sağlık Hizmeti Verilecek…

Anlaşmanın, YDÜ Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip, Hastane Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan ile farklı ülkelerden gelen turizm profesyonelleri tarafından imzalandığına yer verilen açıklamada, protokol kapsamında sağlık turistlerine göz, kalp, kanser, diş, tüp bebek, saç ekimi, cerrahi ve diğer alanlarda özel koşullarda sağlık hizmeti verileceği belirtildi.

Savaşan: Hastalara Alternatif Sunuyoruz…

Kuzey Kıbrıs'a Sağlık Turizmi'ni kazandırmak ve ülke içi katmadeğeri arttırmak amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin hizmete başladığı 2010 yılından bu güne, Dünya'nın dört bir yanında sağlık alanında pek çok uluslararası anlaşma imzaladıklarını vurgulayan Ahmet Savaşan, Dünya'da yılda 30 milyon kişinin şifa bulmak için ülkeleri dışına gittiğini ve bu sektördeki yıllık cironun 150 Milyar Dolara ulaştığını anımsattı. Savaşan, "Sağlık Turizmi, Tatil (Kitle) Turizmi'ne göre 5-6 kat daha fazla katma değer yaratıyor. Coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanısıra Dr. Suat İ. Günsel'in ülkemiz ile Dünya'ya kazandırdığı YDÜ Hastanesi'nde verilen uluslararası standarttaki sağlık hizmetleri, sigortalar ve tur operatörleri ile yapılan anlaşmalar, sunduğumuz fiyat avantajları ve bekleme süresinin olmayışı sayesinde Kuzey Kıbrıs uluslararası hastalara önemli bir alternatif sunuyor" dedi.

Garip: Uluslararası Anlaşmalar Artacak…

Hedeflerinin Kuzey Kıbrıs'ın daha fazla ülkeden sağlık turisti tarafından tercih edilmesi olduğunu söyleyen YDÜ Kurucu Rektör yardımcısı Tümer Garip de konuşmasında, Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi pazarından hak ettiği yeri alabilmesi için uluslararası işbirliği ağının genişletileceğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Gereken Özellikleri Taşıyor…

Anlaşmaya imza koyan turizm profesyonelleri Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi pazarına kaliteli bir ürün sunduğunu ifade ettiklerine de yer verilen açıklamada, turizmcilerin YDÜ Hastanesi'nin uluslararası hasta tedavisi için gereken özelliklere sahip olduğunu görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdikleri belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.