SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Yürümek karın yağlarını eritir mi?

Yürümek karın yağlarını eritir mi?

Yürümek kilo vermenize ve düz bir karna sahip olmanıza yardımcı olabilir. Karında iki çeşit yağ vardır bunlar viseral yağ ve cilt altı yağıdır. Viseral yağ organlarınızı çevreleyen tehlikeli bir yağdır.

Yayın Tarihi: 21/08/16 17:51
okuma süresi: 2 dak.
Yürümek karın yağlarını eritir mi?
A- A A+

Duke Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları, göbekteki viseral yağları önlemek için haftada en az 19 km koşmak veya yürümek gerektiğini, göbekteki viseral ve cilt altı yağlarını eritmek içinse haftada 32 km koşmak gerektiğini bildiriyor.

Göbek eritme için yürümek isterseniz en uygun zaman kahvaltıdan önce sabahın erken saatleridir.Uyurken gece boyunca açsınızdır. Kahvaltı yapmadan yürüseniz, mideniz boş olduğundan daha kolay bir şekilde karın yağlarından kurtulursunuz.

Vücudun belirli bir yerinden zayıflamaya bölgesel zayıflama denir. Egzersiz ve sağlıklı bir diyet vücutta kilo kaybını sağlayacaktır. Günlük kalori ihtiyacı kadınlarda 1800-2000, erkeklerde ise 2200-2400'tür. Günde 500-1000 kalori açığı sağlayan sağlıklı bir diyet haftada 400-800 gram vermenizi sağlar. 20-30 dk olmak üzere haftada 3 kez yürümek düzenli yürüyüş olarak kabul edilir.

Haftada 4-6 kez yürümek fark edilebilir sonuçlar ortaya çıkarır. Tempolu bir hız en iyisidir. Tempolu yürüyüş, düşük etkili orta yoğunlukta kardiyovasküler faaliyettir. Yavaşça kalp ve Solunumu hızını artırır, eklemleri aşırı strese sokmaz. Tek ihtiyacınız rahat yürüyüş ayakkabılarıdır. NutriStrategy online aktivite hesaplayıcısına göre 71 kiloysanız 30 dk tempolu yürüyüşle 134 kalori yakarsınız. 81 kiloysanız 156 kalori yakarsınız. Kilonuz arttıkça kalori yakma oranınız da artar ve göbek dahil vücudun her tarafından incelmeye başlarsınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.