SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Sucuoğlu; "Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ ile tam bir mutabakat sağladık"

Sucuoğlu; "Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ ile tam bir mutabakat sağladık"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ankara'da başta Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la olmak üzere önemli ve verimli görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 26/08/16 10:25
okuma süresi: 5 dak.
Sucuoğlu; "Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ ile tam bir mutabakat sağladık"
A- A A+
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ankara'da başta Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la olmak üzere önemli ve verimli görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

KKTC sağlık alanıyla ilgili olarak Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ'la tam bir mutabakat sağladıklarını belirten Sağlık Bakan Sucuoğlu, özellikle Lefkoşa'ya yeni hastane yapılması konusunun çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve yeni hastaneye Türkiye'nin her türlü desteği vereceğini söyledi.

Salı sabahı Ankara'ya giden Sağlık Bakanı Sucuoğlu, dün yurda döndü. Bakanlık Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre Sucuoğlu, Ankara'da, başta Sağlık Bakanı Akdağ olmak üzere devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Sucuoğlu, Ankara'ya götürdüğü Bakanlık yetkililerle birlikte, önce Akdağ'ın makam odasında ardında ise heyetler arası 3.5 saat süren geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİNDEN FAYDALANMA…"

Ankara temaslarını TAK'a değerlendiren Bakan Sucuoğlu, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu belirtti.

Türkiye'de şu anda yürütülen sağlık sisteminin her vatandaşa eşit hizmet anlayışı ile kaliteli bir şekilde olduğunu belirten Sucuoğlu, ülkemiz gerçeklerini göz önünde bulundurarak Türkiye'deki sağlık siteminden faydalanmak istediklerini söyledi.

Sucuoğlu, Ankara'da çok verimli görüşmeler yaptıklarını, Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile tam bir mutabakat içerisinde olduklarını belirtti.

Sucuoğlu, Ankara'daki temaslarında Genel Sağlık Sigortası, Lefkoşa'ya yapılması düşünülen yeni hastane binası, doktor alanında yaşanan sıkıntılar, randevu sistemi, otomasyon sistemi ve sağlık çalışanlarının eğitimlerini kapsayan konuları ele aldıklarını ifade etti.

Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ'ın uzun yıllar Sağlık Bakanlığı görevlerinde bulunduğunu ve oldukça tecrübe sahibi olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, sağlık sistemi konusunda Akdağ'ın tecrübelerinden yararlanarak KKTC sağlık siteminin hizmet kalitesini yükseltmek istediklerini söyledi.

YENİ HASTANE

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa'ya yapılması düşünülen yeni hastane binası ile ilgili olarak da hazırlanan proje çalışmalarını Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile paylaşarak proje hakkında görüştüğünü kaydetti.

Sucuoğlu hastane binası için BRT tesislerinin yanında 270 dönümlük bir araziyi Sağlık Bakanlığı olarak aldıklarını belirterek, günümüz koşullarına uygun çağdaş bir hastane binası yapma arzusunda olduklarını yineledi.

Sucuoğlu, yapılan proje çalışmalarında önümüzdeki 10 yılda yaşanacak olan nüfus artışına göre öngörü yaptıklarını, gerek öğrenci, gerekse turist sayısını göz önünde bulundurarak hareket edeceklerini kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, ayrıca 2014 yılında Türkiye Sağlık Bakanlığı ile yapılan ve yürürlüğe girmeyen hizmet protokolü konusunun tekrardan işlevsellik kazanabilmesi için çalışma başlattıklarını da söyledi.

AKDAĞ'IN SÖZLERİ…

Bu arada, Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu'na göre, Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye ile KKTC arasında güçlü bir dayanışma bulunduğunu; iki ülkenin sağlık alanında çok büyük işlere imza atacağını" ifade etti. Akdağ, "KKTC halkının kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için tam donanımlı ve fonksiyonel bir hastanenin şart olduğunu, bu konuda bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını" vurguladı.

TÜRKİYENİN RANDEVU SİSTEMİ KKTC'YE UYARLANACAK

Akdağ, ayrıca, Türkiye'de uygulanan ve hastaların daha iyi bir hizmet alabilmesi için oluşturulan randevu ve otomasyon sisteminin Kuzey Kıbrıs'ta da uygulanabilmesi için iki bakanlık arasında işbirliği yapacaklarını söyledi.

KKTC hastanelerinde eksik olan cihazların giderilmesi ve bakım onarımı konusunda da her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Akdağ, Kuzey Kıbrıs'ta ki sağlık sisteminin tamamen yenilenebilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

EKSİK BRANŞLAR İÇİN DOKTOR TAKVİYESİ

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın tespit edeceği eksik branşlardaki doktor sıkıntısının giderilmesi için geçici olarak görevlendirmeler yapabileceklerini de söyleyen Türkiye Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık konusunun çok ciddi bir konu olduğunu, bu nedenle bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Akdağ, bayramdan sonra KKTC'ye teknik bir heyet göndereceklerini, bu heyetin KKTC Sağlık Bakanlığı ile birlikte mutabık kalınan konularla ilgili detaylı çalışma yapacağını söyleyerek, Kıbrıs Türk halkının sağlık alanında en iyi hizmeti alabilmesi için olumlu katkılar koymaya devam edeceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.