SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Günsel: "yaz aylarında sebze ağırlıklı beslenin"

Günsel: "yaz aylarında sebze ağırlıklı beslenin"

Yakın Doğun Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Asistanı Dr. Aziz Günsel, Kalp Hastalıkları Bakımından Risk Grubundaki Kişilerde, İçinde Bulunduğumuz Sıcak Yaz Günlerinde Terleme Kaynaklı Sıvı ve Tuz Kaybı Nedeniyle Kalp Hızında Yaşanabilecek Artışa Dikkat Çekerek, İdrar Söktürücü İlaçların Kullanılması Durumunda, Yeniden Ayarlama Yapma Gereksinimi Olabileceğini Belirtti.

Yayın Tarihi: 27/08/16 12:45
okuma süresi: 3 dak.
Günsel: "yaz aylarında sebze ağırlıklı beslenin"
A- A A+
Yakın Doğun Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Asistanı Dr. Aziz Günsel, Kalp Hastalıkları Bakımından Risk Grubundaki Kişilerde, İçinde Bulunduğumuz Sıcak Yaz Günlerinde Terleme Kaynaklı Sıvı ve Tuz Kaybı Nedeniyle Kalp Hızında Yaşanabilecek Artışa Dikkat Çekerek, İdrar Söktürücü İlaçların Kullanılması Durumunda, Yeniden Ayarlama Yapma Gereksinimi Olabileceğini Belirtti. Güneş Işınlarının Dik Geldiği Saatlerde Kaçınılması Gereken Hususlar ve Beslenme Konularında da Açıklamalarda Bulunan Dr. Aziz Günsel, Risk Grubundaki Kişilerin, Kendilerini Yormayacak Şekilde Yapacakları Yürüyüş ve Yüzme gibi Sporlar için Sabahın Erken veya Akşam Saatlerini Tercih Etmelerini Önerdi.

RİSK GRUBUNDA BULUNAN KİŞİLER

"Hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu bu günlerde kalp hastalarının dikkat etmesi gereken birtakım önemli hususlar bulunmaktadır. Yüksek tansiyon, kalp yetersizliği ve kalp damarlarında tıkanıklık olan veya daha önce kalp damarlarına stent veya bypass yapılmış hastalar, aşırı sıcak ve nemden kaynaklanan terlemenin yaratacağı sıvı ve tuz kayıpları ile kalp hızındaki artış nedeniyle özellikle dikkatli olmalıdırlar."

"YAZ AYLARINDA İDRAR SÖKTÜRÜCÜ İLAÇ DOZLARINDA YENİDEN DÜZENLENME GEREKEBİLİR"

"İdrar söktürücü ilaç kullanan kalp yetmezliği veya yüksek tansiyon hastalarında ise yaz aylarında aşırı sıvı kayıpları nedeniyle halsizlik yorgunluk veya ritim bozukluklarına eğilim artabilmektedir. Bu nedenle, bu tip ilaç kullanan hastaların doktorlarına danışarak ilaç dozlarının yeniden düzenlenmesi gerekebilir."

"YAZ AYLARINDA SEBZE AĞIRLIKLI BESLENİN"

"Bir diğer önemli konu da diyettir. Kalp hastaları yaz aylarında yağlı, kızartma, ağır ve sindirimi zor gıdalar yerine, sebze ağırlıklı, bol posalı, haşlama veya ızgara türü gıdalar tüketmelidir. Öğünler sık ve alınan gıdaların da az miktarlarda olması faydalı olacaktır."

"YÜRÜYÜŞ VE YÜZME AKTİVİTELERİ İÇİN SABAH ERKEN VEYA AKŞAM SAATLERİNİ TERCİH EDİN"

"Tok karınla denize girmek, kalp hastaları için tehlikeli olabilmektedir. Gündüz güneş ışınlarının dik olarak yansıdığı saatlerde dışarı çıkılmaması, denize girilmemesi, aşırı efor gerektiren aktivitelerden kaçınılması ve alkol alınmaması gerekmektedir. Sabahın erken, akşam da serin saatlerde kalp hastalarının kendilerini aşırı yormayacak şekilde yürüyüş yapması veya yüzmesi yararlı olacaktır. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baygınlık hissi gibi şikayetler olduğu durumlarda, en yakın sağlık merkezine başvurularak kontrolden geçilmesi hayati önem taşımaktadır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.