SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

'Tatildeyken egzersiz mi olur' demeyin!

'Tatildeyken egzersiz mi olur' demeyin!

Formda kalmak için tatilde de pek çok egzersiz yapabilir ve seyahate özel bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 29/08/16 17:26
okuma süresi: 3 dak.
'Tatildeyken egzersiz mi olur' demeyin!
A- A A+

Formda kalmak için tatilde de pek çok egzersiz yapabilir ve seyahate özel bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.

Tatilde bozulan diyetler ve spor rutini hem motivasyon kaybına hem de kilo alımına yol açıyor. Oysa formda kalmak için tatilde de pek çok egzersiz yapabilir ve seyahate özel bir beslenme programı uygulayabilirsiniz. Bütün yıl verdiğiniz emeklerin boşa gitmesini istemiyorsanız tatilde yapabileceğiniz renkli aktivitelerle hem fit kalın hem de kendinizi iyi hissedin.
TATİLDE UYGULAYABİLECEĞİNİZ EGZERSİZ VE BESLENME ÖNERİLERİ

Tatilinizi deniz kenarında geçiriyorsanız kumda yürümek harika bir egzersiz seçeneği olabilir. Asfaltta yürümeye oranla iki kat daha fazla kalori yaktıran bu aktivite bacak ve baldır kaslarını çalıştırması bakımından oldukça etkili. Kumda sabah erken saatlerde veya akşamları yapacağınız 30 dakikalık tempolu yürüyüş formda kalmanıza yardım eder.

Yüzme bütün vücut kaslarını çalıştıran sporların başında geliyor. Deniz veya havuz gibi imkanlarınız varsa her gün en az 20 dakika stilli yüzme vücudunuzun fit kalması ve şekle girmesi için son derece faydalıdır. Bunun yanında havuz içerisinde çeşitli egzersizler yapmak son derece ideal egzersizlerdendir. Suyun ağırlığı ve direnişine karşı yapacağınız hareketler kaslarınızı mükemmel çalıştırır. Sırtınızı havuzun duvarına dayayarak bacaklarınızı açma kapama hareketi yapabilir veya bacaklarınızı karnınıza çekip itebilirsiniz. Ayrıca su içerisinde pedal çevirme hareketi yapmak da bacak kaslarınızı forma sokar.
Plaj voleybolu oynamak hem zevkli hem de kalori yaktırıcı bir spordur. Akşamüstü plajda arkadaşlarınızla oynayacağınız plaj voleybolu ile hem keyifli anlar yaşayabilir hem de kol ve bacak kaslarınızı çalıştırıp sıkılaştırabilirsiniz.

Plajda veya suda frizbi oynamak göğüs, kol ve sırt kaslarınızı çalıştırır ve metabolizma hızınızı artırır. Bir saat frizbi oynamak size 800 kalori harcatarak formda görüntünüzü korumanın yanında akşam küçük tatlı kaçamakları yapmanıza da olanak verir.

Bisiklete binmek hem ruhunuza hem de vücudunuza oldukça iyi gelecektir. Yaz aylarının vazgeçilmez ulaşım aracı olan bisikletle özgürce dolaşabilir ve sıkı bacak kaslarına sahip olabilirsiniz. Market alışverişine veya akşamüstü gezmesine arabayla gitmek yerine bisiklete binmeyi tercih ederseniz yarım saatte sürüş hızınıza da bağlı olarak 300 veya 400 kalori yakma şansı elde edebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.