SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Thalassaemia Derneği: "Thalassaemialıların tedavileri konusunda ciddi sıkıntılar baş göstermeye başladı"

Thalassaemia Derneği: "Thalassaemialıların tedavileri konusunda ciddi sıkıntılar baş göstermeye başladı"

Thalassaemia Derneği 24 Eylül 2016'da saat 09.00-14.00 arası Thalassaemia Merkezi'nde düzenlenecek olan kampanyaya tüm halkımızı davet etti.

Yayın Tarihi: 23/09/16 12:01
okuma süresi: 3 dak.
Thalassaemia Derneği: "Thalassaemialıların tedavileri konusunda ciddi sıkıntılar baş göstermeye başladı"
A- A A+

Thalassaemia Derneği 24 Eylül 2016'da saat 09.00-14.00 arası Thalassaemia Merkezinde düzenlenecek olan kampanyaya tüm halkımızı davet etti.

Thalassaemia Derneği son dönemlerde kan ihtiyacında oluşan artış ve kan bağışlarının sayısının sabit kalması sebebiyle thalassaemialıların ve hastanelerde tedavi gören tüm hastalarının kan alımının ciddi şekilde sıkıntıya girdiğini belirtti.

Dernek, daha önce de yaptığı çeşitli girişimlerle, Sağlık Bakanlığı'nın Kan Bağışı konusuna daha fazla önem göstermesi gerektiğini vurguladığını belirterek, şu anki durumda, tüm Thalassaemialıların kan alımının aksadığını ve tedaviler konusunda ciddi sıkıntıların baş göstermeye başladığını ifade etti.

Thalassaemia Derneği, bu sıkıntılarını Sağlık Bakanlığı görüşmelerinde ilettiklerini ve sonuç olarak Sağlık Bakanlığı tarafından kan sıkıntılarının giderilmesi konusunda bazı girişimler yapıldığını ancak bu girişimlerin yetersiz kaldığını belirterek "Bu konunun Sağlık Bakanlığı tarafından daha öncelikli bir yer edinmesi gerektiğini daha önce de belirttiğimiz gibi bir kez daha Sağlık Bakanlığı ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

Dernek, ciddi kan problemlerinin giderilmesi amacıyla tüm vatandaşları daha fazla kan bağışlamaya davet ettiğini bildirdi.

Thalassaemia Derneği, bugüne kadar bağışlarını esirgemeyen tüm gönüllü ve duyarlı kan bağışçılarına teşekkür ederek bağışlarını düzenli devam ettirmelerini rica etti.

Thalassaemia Derneği, açıklamalarına "Sıkıntılarımızı ve çağrılarımızı dikkate alan Sağlık Dernekleri Platformu'nun 24 Eylül 2016 saat 09.00-14.00 arası Thalassaemia Merkezinde düzenlenecek olan kampanyaya tüm halkımızı davet eder, kampanya organizasyonundan dolayı Sağlık dernekleri platformuna teşekkür ediyoruz. Böylesi kampanyaların diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını dileriz" şeklinde devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.