SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Hangi kan grubu daha şanslı?

Hangi kan grubu daha şanslı?

Kan grubu beslenmesi, kan grubu uyumu ve kan grubuna göre hastalıklar hepimizin öğrenmesi gereken hayati bilgiler 55 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada, 0 kan grubuna sahip olan kişilerin kanser ve bir çok hastalık için daha az risk taşıyor olduğunu gösteriyor.

Yayın Tarihi: 28/10/16 09:44
okuma süresi: 3 dak.
Hangi kan grubu daha şanslı?
A- A A+
Kan grubu beslenmesi, kan grubu uyumu ve kan grubuna göre hastalıklar hepimizin öğrenmesi gereken hayati bilgiler 55 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada, 0 kan grubuna sahip olan kişilerin kanser ve bir çok hastalık için daha az risk taşıyor olduğunu gösteriyor. Araştırma, kan gruplarıyla hastalıklar arasında önemli bağlantı olduğunu ortaya çıkartıyor. A,B, AB grubu kana sahip olanların, 0 grubu kana sahip olanlara göre daha fazla sağlık riski taşıdığı ortaya çıktı.

Kan Uyum Tablosu: Kan grubu AB Rh (+) POZİTİF; Tüm kan gruplarından kan alırlar. AB Rh (+) POZİTİF dışında diğer gruplara kan verememektedir.
Kan grubu AB Rh (-) NEGATİF; A Rh (-) NEGATİF , B RH (-) NEGATİF, AB Rh (-) NEGATİF, O Rh (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar. AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.
Kan grubu A Rh (+) POZİTİF; O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF, A Rh (-) NEGATİF ve A Rh (+) POZİTİF kan gruplarından kan alırlar. A Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu A Rh (-) NEGATİF; O Rh (-) NEGATİF ve A Rh (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar.
A Rh (-) NEGATİF, A Rh (+) POZİTİF, AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu B Rh (+) POZİTİF; O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF, B Rh (+) POZİTİF, B RH (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar.
B Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler
Kan grubu B RH (-) NEGATİF; O Rh (-) NEGATİF ve B RH (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar. B Rh (+) POZİTİF, B RH (-) NEGATİF, AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu O Rh (+) POZİTİF; O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF kan gruplarından kan alırlar.
A Rh (+) POZİTİF, B Rh (+) POZİTİF, O Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler. Kan grubu O Rh (-) NEGATİF; O Rh (-) NEGATİF kan grubundan kan alırlar.
Yani O Rh (-) NEGATİF grubuna sahip olanlar bir tek O Rh (-) NEGATİF kan grubundan kan alırlar. Fakat tüm kan gruplarına kan verebilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.