SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Parmak arası terlik giymenin zararları

Parmak arası terlik giymenin zararları

Yazın en çok giymeyi tercih ettiğiniz parmak arası terliklerin sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor muydunuz?

Yayın Tarihi: 23/05/17 11:58
okuma süresi: 2 dak.
Parmak arası terlik giymenin zararları
A- A A+
Yazın en çok giymeyi tercih ettiğiniz parmak arası terliklerin sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor muydunuz?

Yazın yaklaşmasıyla beraber rahatlık ve konfor açısından en çok parmak arası terlikleri tercih ediyoruz. Parmak arası terlikler rahatlık ve konfor sağlayabilir ancak sağlığımız açısından birçok risk faktörü barındırıyor.

Bacaklarda, dizlerde ve kalçalarda şekil bozukluklarına neden olabilir.

Parmak arası terlikler rahat gibi görünebilir ancak bu terlikler ayaklara destek sağlamamaktadır. Çünkü parmak ortasında tutan bantı dışında ayakları kavrayan bir yanı yoktur.

Bu da ilerleyen zamanlarda ayak kaslarına ekstra yük getirir. Parmak arası terlikleri diğer ayakkabılara oranla daha az kuvvetle basılır. Bu durum sonucunda alt bacak ağrıları, ilerleyen zamanlarda ise topuk dikeni rahatsızlıklarına neden olabilirUzmanlar bu terlikleri özellikle şeker hastası olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorlar.

Çünkü bu terlikleri giydiğinizde ayaklarınızın yaralanması ve enfeksiyon riski çok fazla olabiliyor. Özellikle şeker hastaları bu tür terlikleri giyerken bir kere daha düşünmeliler.Yazın sıcak havalarda genellikle açıkta kalan kısımlarımıza güneş kremi sürmeyi ihmal etmiyoruz. Ancak ayaklarımızı güneşin UV ışınlarından korumayı unutuyoruz. Güneşin zararları ışınları ayaklara temas ettiğinde cilt kanseri tehlikesi baş gösterebilir.

Çünkü ayak kısımları güneş ışınlarını dik olarak alır. Parmak arası terlik giyiyorsanız koruyucu kremi ayaklarınıza da sürmeyi ihmal etmeyin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.