SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Çalışanla çalışmayan doktorun ayırt edileceği dönem başlıyor

Çalışanla çalışmayan doktorun ayırt edileceği dönem başlıyor

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Genel Sağlık Sigortası yasasının Ekim ayında meclisten geçeceğini ve yasallaşacağını söyleyerek, yasa ile ilgi son bir yıldır yasa ile ilgili ter döken tüm taraflara teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 21/06/17 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Çalışanla çalışmayan doktorun ayırt edileceği dönem başlıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ulaş Barış

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Genel Sağlık Sigortası yasasının Ekim ayında meclisten geçeceğini ve yasallaşacağını söyleyerek, yasa ile ilgi son bir yıldır yasa ile ilgili ter döken tüm taraflara teşekkür etti. Sucuoğlu 20 yıldır gündemde olan ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir reformu gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını da kaydetti.

Kıbrıs Postası'na konuşan Sucuoğlu "arkadaşlarımız gerçekten bu yasa için çok çalıştılar. Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye Yasa Tasarısı dün mecliste oy birliği ile geçti. Döner sermaye yasası Genel Sağlık Sigortası yasasının olmazsa olmazıdır. Burada amacımız sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde verilmesi, hasta memnuniyetinin sağlanmasıdır" dedi.

"Bundan sonra çalışan ve çalışmayan doktor ayırt edilecek" diyen Sucuoğlu "burada yanlış anlaşılma olmasın. Tüm doktorlarımız çalışkandır ancak günde 5 hasta bakan doktor ile 30 hasta bakan doktor arasında bir fark olmalıdır. Dolayısıyla performansa göre bir maaş sistemi olacak. Bu da doktorlarımızı daha çok çalışmaya, daha iyi ve ivedi hizmet vermeye teşvik edecek" ifadelerini kullandı.

Döner Sermaye yasasının kamuoyun bazı yanlış anlaşılmalara yol açtığı ve sanki de sağlık hizmetlerinin özele devredilmesi gibi bir algı oluştuğunun sorulması üzerine Sucuoğlu "kesinlikle yanlış bir algıdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu sistem tamamen kamu sağlık hizmetlerine yönelik bir düzenlemedir" dedi.

Sucuoğlu söz konusu yasa ile ilgili sendikalarla yoğun çalıştıklarını da ifade ederek "Mecliste 1 hafta içinde 4 kez komite toplantısı yapıldı. Gerçekten çok yoğun bir şekilde, özverili çalışıldı. Tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. Sendikalarla tam bire iş birliği içinde çalışıldı. 20 yıldır gündemde olan ama bir türlü yapılmayan bir reformu gerçekleştirdik. Bunun yanında Özel Hastanelerle ilgili yasayı da meclise gönderdik. Hasta Hakları ile ilgili yasamız Hukuk Dairesi'nden onay aldı. Onu da hazırlayıp meclise göndereceğiz. Tüm bunları bir senede yaptık" diye konuştu.

Sucuoğlu yeni yasa ile birlikte 5 ameliyat yapan doktor ile 30 ameliyat yapan doktor arasında fark olacağını, aynı durumun hemşireler için de geçerli olduğunu söyleyerek "yeni yasada puanlama sistemi olacak. Mesela yasaya göre normal doğumlar teşvik ediliyor. Sezeryan ile doğum yaptıran doktor 3 puan alacakken, normal doğum ile doğum yaptıran doktor 10 puan alacak. Poliklinikte hasta bakan doktor her hasta için 1 puan alacakken acilde hasta bakan doktor her hasta için 2 puan alacak. Alınan puanlar maaşlara yansıyacak" dedi.

Söz konusu yasanın Türkiye'de AK Parti dönemi ile birlikte uygulanmaya başlandığının altını çizen Sucuoğlu "Türkiye'deki sağlık hizmetleri bu sistemle birlikte çok verimli bir hale geldi. Halk da bundan çok memnun kaldı. Bakınız AK Parti hükümetinin sağlık hizmetlerindeki notu tam puandır. Yapılan araştırmalara göre AK Parti'nin aldığı yüzde 50'ye yakın oyun 12'si sağlıktan gelmektedir. Bu çok yüksek bir orandır. Bizim amacımız da halkımızın memnuniyetini en yüksek seviyeye taşımaktır" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.