SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Ülkedeki kan ihtiyacı için KKTC-TC Kızılayı ortak çalışma başlattı

Ülkedeki kan ihtiyacı için KKTC-TC Kızılayı ortak çalışma başlattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kan ihtiyacının daha alt seviyelere çekilmesi adına çalışmalar başlatıldı.

Yayın Tarihi: 14/07/17 13:10
okuma süresi: 3 dak.
Ülkedeki kan ihtiyacı için KKTC-TC Kızılayı ortak çalışma başlattı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kan ihtiyacının daha alt seviyelere çekilmesi adına çalışmalar başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bkanlığı tarafından hibe edilen kan toplama otobüsü ile başlattığı kan kampanyalarına devam ederken, Türk Kızılayı da bu çalışmalara destek olmak amacıyla ülkemizdeki kan ihtiyacına uzun süreli bir çözüm üretmek amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile ortak çalışmalar başlattı.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdür Dr. Metin Kalender, Operasyon Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Eda Çetiner Sağlık Bakanlı Dr. Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret ederek, yapılacan proje ce çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarette Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay da hazır bulundu.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdür Dr. Metin Kalender, KKTC kan ihtiyacının uzun süreli karşılanabilmesi adına Kuzeyn Kıbrıs Türk Kızılayı ile ortak bir çalışma yaparak, neler yapılabilineceği konusunda bir araştırma yapmak için ülkemizde bulunduklarını söyledi.

En kısa sürede bu konuyla ilgili bir proje hazırlayacaklarının altını çizen Kalender, hazırlanan projenin tamamlanmasının ardından da Sağlık Bakanlı Faiz Sucuoğlu'na takdim edeceklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı'nın bir çok faaliyet yanında özellikle kan ihtiyacının akrşılanması açısından yoğun çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, Sağlık Bakanlığı'nın da bu konuda üzerine düşeni yaptığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından hibe edilen kan toplama otobüsü ile Sağlık Bakanlığıve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yaptığı kan kampanyaları sonucunda, ülke tarihinde ilkez aylık kann ihtiyacının üzerine kan toplandığını hatırlatan Bakan Sucuoğlu, kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak adına çalışma yapılmasının önemide de değindi.

Bakan Sucuoğlu, ikinci bir kan toplama otobüsünün KKTC'ye kazandırılması için Türkiye Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçeceklerini de ifade ederek, Cumartesi Girne'de yapılacak olan kan bağış kampanyasına tüm gönüllüleri davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.