SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Akçiçek Hastanesi'nde kriz! Bileği kopmak üzere olan hastaya müdahale edilmedi!

Akçiçek Hastanesi'nde kriz! Bileği kopmak üzere olan hastaya müdahale edilmedi!

Kıbrıs Postası'na ulaşan bir vatandaş, Girne Akçiçek Hastanesi'nde yaşadığı olayı anlatarak hastaneden atıldığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 22/08/17 18:54
okuma süresi: 3 dak.
Akçiçek Hastanesi'nde kriz! Bileği kopmak üzere olan hastaya müdahale edilmedi!
A- A A+
Kıbrıs Postası -Rüstem Tüccar

Kıbrıs Postası'na ulaşarak Girne Akçiçek Hastanesi'nden adeta kovulduğunu savunan vatandaş, aynı zamanda bileği kopma noktasında yaralanmış bir gencin de 'dikiş atamam' denilerek hastaneye kabul edilmediğini iddia etti.

Kendini iyi hissetmediğini söylemesine rağmen görevliler tarafından dışarı çıkartıldığını söyleyen vatandaş ayrıca kendisinin orada bulunduğu sırada gelen ve bileği ciddi şekilde yaralanmış bir hastanın da tedavi edilmeden dışarı atıldığını, hastanın kanlar içinde bırakılarak Lefkoşa Hastanesi'ne yollandığını ifade etti. Pazar günü şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Girne Akçiçek Hastanesi acil servisine gittiğini söyleyen vatandaş, orada görevli doktorun kendisini muayene ettiğini ve bazı ilaçlar verdiğini söyledi.

Vatandaş, ilaçları aldıktan sonra şikayetlerinin geçmediğini ve bunun üzerine ertesi gün tekrar acil servise gittiğini belirtti. "Doktor yine muayene etti ve röntgen çekilmesini istedi. Gerekli röntgenler çekildikten sonra hemşire gelip 'doktor hanım sizi taburcu etmemizi söyledi' dedi. Ancak ben kendimi iyi hissetmediğimi, hala mide bulantısı, baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetlerimin devam ettiğini ve doktorla görüşmek istediğimi söyledim" diyen vatandaş, doktorun kendisini son derece kaba bir üslupla dışarı attığını iddia ederek, "Doktor hanım geldi ve kaba bir üslupla 'sizin hiçbir şeyiniz yok. Dışarı çıkın, gidin buradan' şeklinde ifadelerle resmen beni hastaneden kovdu" şeklinde konuştu.

"BİLEĞİ KOPMAK ÜZERE OLAN HASTAYA MÜDAHALE EDİLMEDİ"

Yaşadığı olay karşısında şok olduğunu sözlerine ekleyen vatandaş, "Tam o sırada ambulansla bileği neredeyse kopmuş, kanlar içinde bir çocuk geldi. Doktor çocuğu görür görmez, 'Sen de dışarı. Ben sana bakmam, dikiş atmam. Git buradan' diyerek çocuğa bağırdı.

Orada bir tartışma yaşandı ve ambulans şoförü çocuğu ikna ederek Lefkoşa hastanesine götürdü" diyerek doktorun üslubunun yanlış olduğunu ve yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Vatandaş, "Her doktor sağlıkçı olamıyor maalesef. Biz doktorlara, hastanelere güvenemeyeceksek acil bir durumda nereye gideceğiz?" diyerek serzenişte bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.