SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Nalbantoğlu'nda mesaiden sonra hasta kabulü başladı… Muayene ücreti, özeldeki gibi

Nalbantoğlu’nda mesaiden sonra hasta kabulü başladı… Muayene ücreti, özeldeki gibi

Mesai saatleri dışında hasta muayeneleri, ilk olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde başladı. Bakanlık yetkililerinin başhekimlerle yapacağı toplantının ardından diğer özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde hasta kabulü ile ilgili düzenlemeler gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 24/08/17 07:51
okuma süresi: 2 dak.
Nalbantoğlu’nda mesaiden sonra hasta kabulü başladı… Muayene ücreti, özeldeki gibi
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Sağlık alanında hazırlanan tüzüğün yasal çerçevede hayata geçirilmesiyle, tüzük kapsamında, kamuda görev yapan doktorlar, mesai saatleri dışında Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izinle özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde hasta muayene etmeye başladı.

"SALI İTİBARIYLA HASTA KABULÜ BAŞLADI"

Toplamda 17 doktor ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hizmet verildiğini kaydeden Dana, Nalbantoğlu'nda 22 Ağustos Salı itibarıyla hasta kabullerinin başladığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde diğer hastanelerde de hasta kabulünün başlaması amacıyla hastanelerin başhekimleriyle toplantı yapılacağını açıkladı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde de en kısa süre içersinde hasta kabulünün başlanması için gerekli şartların hazırlanacağını ifade eden Dana, hasta muayene ücretlerinin Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi'ne göre belirlendiği gibi olacağını belirterek şöyle konuştu: "Muayene ücreti, 80 TL ile 150 TL arasında olacak. Ücret, yapılacak toplantının ardından kesin olarak belirlenecek. Ödenecek ücretin yüzde 10'u İşgaliye Vergisi olarak alınacak, geriye kalanı ise doktora kalacak. Muayene ücreti haricinde ameliyat veya operasyon ücretlerinin ise masraf tutarı dışında kalan miktarını doktor alacak".

"ÖZEL HASTA RANDEVU BİRİMİ OLUŞTURULACAK"

Aktif olarak özel hasta kabulüne başlayan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde mesai bitiminden sonra muayene olacak hastaların hastane ile iletişime geçerek randevu almaları gerektiğini belirten Dana, tüm hastanelerde özel hasta muayenesi için ek personel alınarak, 'özel hasta randevu birimi' oluşturulacağını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.