SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

"Eczacılar Birliği: "Sağlık dersi okul müfredatına eklenmeli"

"Eczacılar Birliği: "Sağlık dersi okul müfredatına eklenmeli"

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Ağız ve Dış Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekti; sağlık dersinin okul müfredatına eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 21/11/17 17:08
okuma süresi: 1 dak.
"Eczacılar Birliği: "Sağlık dersi okul müfredatına eklenmeli"
A- A A+
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Süay Sevinç, yazılı açıklamasında, diş ve diş eti hastalıklarının en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığına ve bir çok sağlık probleminin nedenleri arasında gösterildiğine dikkat çekti.

Diş ve diş eti hastalıklarının mide-sindirim bozuklukları, kalp, böbrek ve eklem hastalıklarının sebebi olabileceğini kaydeden Sevinç, 6 ayda bir diş doktoruna gidilmesi gerektiğini belirtti.

Diş fırçalaması ve diş ipi kullanımına önem vermesi gerektiğini de vurgulayan Sevinç, birkaç ayda bir diş fırçası değiştirilmesi gerektiğini de ifade etti.
Sevinç, bu alışkanlıkların kazandırılması için, sağlık dersinin okul müfredatına eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Sevinç, diş ve diş eti hastalıklarında bilinçsiz ilaç kullanımını önleyebilmek için akılcı ilaç kullanımının teşvik edilmesi ve kamu spotu olarak toplumun bilgilendirilmesi gerektiğini de ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.