SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Girne'ye yeni hastane yapılıyor

Girne'ye yeni hastane yapılıyor

Girne'ye yeni devlet hastanesi yapılıyor. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Girne'ye yeni hastane haberinin müjdesini ilk kez Kıbrıs Postası ile paylaştı.

Yayın Tarihi: 15/12/17 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Girne'ye yeni hastane yapılıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Şüküfe Hansel

Bakan Sucuoğlu, Girne'nin nüfusunun yaklaşık olarak yüz bine ulaştığını belirtti. Bakan, Girne Akçiçek Hastanesi'nin gerek metrekare, gerekse çalışan insan sayısı göz onünde bulundurulduğunda yeterli hizmet vermesinin mümkün olamayacağına işaret etti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, vatandaşın en temel hakkı olan sağlık hizmetinin her geçen gün artan nüfusu sebebiyle Girne'de yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Sucuoğlu, Güzelyurt, Lefkoşa, İskele ve Yenierenköy'de bir çok sorunun çözüldüğünü ancak Girne'de sorunların devam ettiğini belirtti.

Girne'nin nüfusunun yaklaşık olarak yüz bin gibi bir rakama ulaştığına dikkat çeken Sucuoğlu, Girne Akçiçek Hastanesi'nin tüm vatandaşlara yeterli hizmet verebilmesinin gerek metrekare gerekse de çalışan insan sayısı göz önünde bulundurulduğunda mümkün olamayacağına işaret etti. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu duruma son vermek istediklerini söyledi.

Sucuoğlu, bakanlık olarak uzun zamandır Girne'ye yeni hastane konusunda çalışma yaptıklarını ve nihayet bölgenin, büyük bir hastaneye kavuşması konusunda çok ciddi ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Faiz Sucuoğlu, Girne'ye yapılacak olan hastane projesinin tamamlandığını, bütçenin hazır olduğunu ve hayata geçmesi için görüşmelerin sonuna geldiklerini kaydetti. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yeni hastanenin, Girne - Lapta çevre yolu üzerinde hizmet veren Eziç Premier isimli restoran yakınlarındaki bir araziye inşa edileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.