SAĞLIK
okuma süresi: 6 dak.

Uzman Diyetisyen Aylin: "Hafif ve düşük kalorili besinler tercih edin"

Uzman Diyetisyen Aylin: "Hafif ve düşük kalorili besinler tercih edin"

Uzman Diyetisyen Ayfer Aylin, yılbaşı yemeği öncesi ve sonrasında beslenmede dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı…

Yayın Tarihi: 31/12/17 08:55
okuma süresi: 6 dak.
Uzman Diyetisyen Aylin: "Hafif ve düşük kalorili besinler tercih edin"
A- A A+

KIBRIS POSTASI – Cansu Yarışan

Uzman Diyetisyen Ayfer Aylin, yılbaşı yemeği öncesi ve sonrasında beslenmede dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı…

Aylin, yılın son gününde güne mutlaka erken saatlerde yapılacak bir kahvaltı ile başlanılması, gün içerisinde az ve sık beslenilmesi ve öğlen yemeğinde hafif ve düşük kalorili besinler tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Yılbaşı kutlama yemeğini ve alkolü fazla kaçıranlara da yeni yılın ilk gününde beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekilen noktaları açıklayan Aylin, güne mutlaka su içilerek başlanılması, hafif ve dengeli bir kahvaltı yapılması, gün içinde bol bol su tüketilmesi, öğle ve akşam yemeğinde hafif ve kalorisi düşük besinler tercih edilmesi ve yağ yakıcı egzersizler yapılması konusunda uyarıda bulundu.

Uzman Diyetisyen Ayfer Aylin, yılbaşı günü ve yeni yılın ilk gününde beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken püf noktaları Kıbrıs Postası'na anlattı.

2017 yılının son gününde yeni yılı karşılamak amacıyla yapılan yılbaşı yemeğinin doğru tercihlerle hazırlanması gerektiğini belirten Aylin, yılbaşı yemeği öncesinde gün içinde dikkat edilmesi gerekenler noktaları açıklayarak hazırladığı beslenme programını paylaştı.

Yılbaşı yemeğini fazla kaçıranlara ise yeni yılın ilk günü için beslenme programı hazırlayan Aylin, yılbaşı yemeğinde kalorisi fazla olan alkol kullanımına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yılbaşı yemeği öncesi dikkat edilmesi gerekenler

2017 yılının son gününde yeni yılı karşılamak amacıyla yapılan yılbaşı yemeğinin doğru tercihlerle hazırlanması gerektiğini belirten Aylin, "İyisiyle kötüsüyle geçen bir yılın daha sonuna geldik. Yeni bir yıl ile umut dolu ve sağlıklı günlerin kapımızda olması bizim elimizde. Alacağımız kararlar ve doğru başlangıçlardan biri neden doğru beslenmek olmasın? Yılbaşı günü yapacağımız doğru tercihlerle hem yılbaşı gecemizi hem de yeni yılın ilk gününü daha güzel ve daha az yorgun geçirebiliriz" şeklinde konuşarak yılın son günde akşam yemeği ile yapılacak kutlamaya nasıl hazırlanılması gerektiği ve beslenmede hangi püf noktalara dikkat edilmesi gerektiği hakkında şu püf noktaları verdi:

"Güne mutlaka erken saatte kahvaltı ile başlayın.

-3 çorba kaşığı yulaf + az yağlı süt + 1 kivi

-1 kase yoğurt veya 1 su bardağı kefir + 10 adet badem

Gün içerisinde az ve sık beslenmeye her zamanki gibi özen gösterin.

Ara öğün seçenekleri:

-Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir)
-Süt ürünleri ( ayran, light kefir, light yoğurt)

-Taze sebze ve meyveler

Öğle yemeğinde daha hafif ve düşük kalorili besinleri tercih edin.

Öğle yemeği seçenekleri:

-1 kâse çorba + salata + 1 ince dilim esmer ekmek

-Zeytinyağlı sebze yemeği + 1 ince dilim esmer ekmek"

Yılbaşı yemeğini fazla kaçıranlar dikkat

Yılbaşı kutlamaları ve yeni yıl heyecanı ile yılbaşı kutlama yemeğini fazla kaçıranlara ertesi gün nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda da püf noktalar veren Uzman Diyetisyen Aylin, "Yılbaşı kutlamaları ve yeni yıla girmenin heyecanı ve mutluluğundan dolayı yaptığımız kaçamaklar ile geçen bir yemek sonrası pişmanlıktan vicdanımızı rahatlatmak isteyebilirsiniz" diyerek yeni yılın ilk günü için hazırladığı beslenme programını şöyle açıkladı:

"Yeni yılın ilk günü beslenmemizde nelere dikkat edelim:

• Güne mutlaka bir iki bardak su ile başlayın.

• Yılbaşı gecesi yemeği ve alkolü kaçırdığımızı göz önünde bulunduralım ve yeni yılın ilk günü hafif öğünlerle geçirelim. Hafif ve dengeli bir kahvaltı yapmalıyız. Alkolün yaratacağı kan şekeri düşüklüğünü önlemek için kahvaltı öğünü ve ara öğünler önemli.

• Gün boyunca 8-10 bardak suyu mutlaka tamamlayın. Alkolün etkilerini ortadan kaldırmak ve yemeği fazla kaçırmanın etkilerinin vücuttan hızla atılması için su gereklidir.

• Öğle ve akşam yemeklerinizin hafif olmasına özen gösterin. Çorba, zeytinyağlı sebze yemeği, haşlanmış tavuk veya ızgara balık, salata, yoğurt, tam tahıl ekmeği ve ürünleri öğünlerinizde tüketebileceğiniz sağlıklı besinlerdir.

• Ara öğünlerde meyve ve sebze bol miktarda tüketilmelidir. Özellikle kivi ve ananas içerdiği enzimler sayesinde alkolün yarattığı ödem ve şişkinliği alacaktır.

Mutlaka egzersiz yapın…

• Yağ yakmayı sağlamak için daha çok kardiyovasküler sistemi çalıştıran aerobik egzersizleri (yürüme, koşma, yüzme, bisiklete binme, merdiven çıkma, spinnig) yapın.

• Egzersiz yapmak için ev veya spor salonu yerine, açık havayı, özellikle de deniz kenarı veya ağaçlık alanlar gibi oksijenin bol olduğu ortamları tercih edin. Eğer bu ortamları sağlayamıyorsanız evinizde veya spor salonunda egzersizinizi yapın.

• Yağların yakılması için egzersiz en az 15-20 dakika sürmeli. Metabolizmamızı daha iyi hızlandırabilmek ve daha iyi toparlanabilmek için 45-50 dakika orta şiddette aktiviteyi tercih etmeliyiz.

Sağlıklı,bereketli, umut dolu ve fazla kilolardan uzak yeni bir yıl geçirmeniz dileğiyle..."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.