GURME
okuma süresi: 1 dak.

Güney Sudan'da Türk yemeklerine ilgi

Güney Sudan'da Türk yemeklerine ilgi

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da bulunan Türk lokantası ilgi görüyor. Başkentin köklü semtlerinden Melekiyye'deki "İstanbul Lokantası"nın işletmesicisi Cemil Taş, Türk Mutfağı'nın seçkin menüsünden ürünlerin sunulduğu lokantayı 2011 yılında bir grup arkadaşıyla açtıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 09/09/13 11:09
okuma süresi: 1 dak.
Güney Sudan'da Türk yemeklerine ilgi
A- A A+

Sundukları "Seçkin hizmet" ve evlerden sipariş alma sistemi sayesinde lokantanın Cuba'da kısa sürede tanındığını ifade eden Taş, kebap, köfte ve ızgara çeşitleri başta olmak üzere Türk mutfağının seçkin menülerinden oluşan yemeklerinin ülkedeki uluslararası kurumların temsilcileri ve aydın kesiminin ilgisini çektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cuba'daki görevlilerinin yanı sıra, çeşitli ülkelerin büyükelçilikleri ve Türkiye'nin Cuba Büyükelçiliği çalışanlarının yanı sıra tatil günlerinde hoşça vakit geçirmek isteyen Güney Sudanlı ailelerin de lokantalarını tercih ettiğini belirten Taş, ihtiyaç duydukları bazı malzemeleri dışarıdan temin ettikleri için bazen hizmet sunumunda gecikmelerin yaşandığını da anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.