GURME
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs'ın vazgeçilmez tadı: Kıbrıs köftesi

Kıbrıs'ın vazgeçilmez tadı: Kıbrıs köftesi

Kıbrıs'a özgü yemeklerden Kıbrıs köftesi özellikle öğle yemeklerinin vazgeçilmezidir. Çocukların da severek yediği bu yemek oldukça nefistir.

Yayın Tarihi: 27/10/12 10:31
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs'ın vazgeçilmez tadı: Kıbrıs köftesi
A- A A+
Kıbrıs Köftesi (patates köftesi), yapımı bir o kadar kolay lezzeti de çok yemeklerindendir. Patatesi tüm dünyada ün salmış Kıbrıs adasında, kıyma ile patatesin karıştırılarak yapıldığı bu yemek çeşiti gerek bölge halkı gerekse turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Genellikle ev yemekleri satan restoranlarda ve Kıbrıs mutfağının hakim olduğu otantik yerlerde yapılan Kıbrıs Köftesi, aynı zamanda yanında taze böğrülce ve salata ile servis edilen enfes bir öğle yemeğidir.


Hazırlanışı


  • - 1 kg patates
  • - 150 gr kıyma
  • - 1 adet rendelenmiş soğan
  • - 1 adet yumurta
  • - 3 dilim bayat ekmek
  • - tuz, karabiber, kimyon
  • - maydanoz


Hazırlanışı

Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.İçine soğanı rendeleyin İçine geriye kalan malzemeyi ilave edin. İyice yoğurun, tüm malzeme birbirine karışsın.
Derince bir tava ya da tencereye bolca yağ dökün. Yuvarladığınız köfteleri içine atın. kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kağıt havluya çıkarın. Sıcak sıcak servis yapınnnnnnn..


Afiyet olsun...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.