EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'lü öğrencilerden 'Çocuklar Gülsün Diye' etkinliği

UKÜ'lü öğrencilerden 'Çocuklar Gülsün Diye' etkinliği

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü ve Yolcu Kulübü öğrencileri Lefkoşa Çağlayan Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar için ortaklaşa "Çocuklar Gülsün Diye" adı altında bir etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 18/03/13 16:56
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'lü öğrencilerden 'Çocuklar Gülsün Diye' etkinliği
A- A A+

Kimsesiz ve engelli çocuklar için düzenlenen etkinlik çerçevesinde UKÜ'lü öğrenciler çocukları Yuva'dan alarak Lefke bölgesinde bulunan tarihi ve doğal güzellikleri gezdi, sonrasında ise Güzelyurt Festival Alanı'nda mini bir piknik yaptı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Toplum Gönüllüleri Kulübü ve Yolcu Kulübü üyesi öğrenciler düzenledikleri "Çocuklar Gülsün Diye" isimli etkinlik ile Lefkoşa Çağlayan Çocuk Yuvası'ndaki on dokuz çocuğa gönüllü ağabeylik ve ablalık yaptı. Etkinlik sabah saatlerinde okul servisleriyle çocukların gönüllü anneleriyle beraber yuvadan alınmasıyla başladı. İlk olarak Lefke bölgesindeki Güneşköy'de bulunan portakal bahçelerini ziyaret eden grup daha sonra Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi ile Aziz Mamas Kilisesi ve İkon Müzesi'ni gezdi.

Turun tamamlanmasının ardından Güzelyurt Festival Alanı'na giden grup burada mini bir piknik yapma fırsatı buldu. Açık alanda çimlerin üzerinde eğlenen çocuklar, gönüllü öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Festival alanındaki mini hayvanat bahçesi de grupun ilgi odağı oldu. Bir yandan gitar eşliğinde şarkılar söylenirken, diğer yandan UKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de çocukların yüzünü boyadı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencileri etkinlik ile ilgili UKÜ Haber Ajansı'na konuşarak etkinliği düzenlemekteki en büyük amaçlarının büyük bir memnuniyetle ağırladıkları misafirlere kimsesiz olmadıklarını, kendileri gibi birçok gönüllü ağabey ve ablalarının olduğunu hissettirmek ve projenin ismi gibi onları güldürmek olduğunu söyledi.

Özkul Haraç - UKÜ Yolcu Kulübü Başkanı:

"Yolcu Kulübü olarak yine farklı bir geziye imza attık. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğlenmesini sağlamaya çalıştık. Her bir çocukla dört veya beş gönüllü arkadaş ilgilenecek şekilde bir gruplama yaptık. Dönüşümlü olarak her çocuğun iyi vakit geçirmesini sağladık. Çok güzel bir gün oldu. Bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Dört haftadır bu geziye çalışıyorduk. Birçok merciyle irtibata geçtik. Çocuklar da çok memnun kaldıklarını belirtti, daha da önemlisi biz onların yüzünde bunu gördük."

Tijen Yiğen - UKÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü Başkan Yardımcısı:

"Etkinliğimiz UKÜ Yolcu Kulübü ile birlikte, çocukları eğlendirmek için düzenlenen bir etkinlikti. Her şeyi planladığımız gibi yürütebildik ve bu bizi sevindirdi. Onların yaş grubuna uygun oyunlar oynadık, elimizden geldiğince onları eğlendirmeye çalıştık. Kimi zaman duygulandık, kimi zaman güldük. Çok güzel bir gündü. Gelen tüm gönüllülere teşekkürler."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.