EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Hayvanseverler: "Vahşete seyirci kalamayız!"

Hayvanseverler: "Vahşete seyirci kalamayız!"

Hayvanseverler Meclis önünde toplanarak, hayvanlara yapılan zulümlere tepki gösterdi. Vietnemlı çalışanların Pazar günleri biraraya gelerek yakaladıkları sokak köpeklerini pişirip yemesini protesto eden hayvanseverler, vahşete seyirci kalmayacaklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 10/03/14 17:30
okuma süresi: 2 dak.
Hayvanseverler: "Vahşete seyirci kalamayız!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

"Çocuklarımız Vietnamlıların masalarına yemek olamaz", "Böyle vahşete seyirci kalmayız", "Sokaklardaki hayvanlarımız bizim can dostlarımız", "Can dostlarımızı kimse öldüremez, karşısında bizi bulur" yazılı pankartlarla Meclis önünde toplanan hayvanseverler, Vietnamlı bazı işçilerin sokak köpeklerini pişirip yemesini protesto etti.

Polisin bu kişileri tespit edip cezalandırmaya, Tarım Bakanlığı'nın ise "Hayvan Refah Yasası'nı uygulanabilir hale getirmeye çağrıldığı eylemde, Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz bir açıklama yaptı.

Demirsöz: "Gelenler örf, adet ve kurallarımıza uymak zorundadır!"

Son zamanlarda ülkede meydana gelen vahşet olaylarının tüm hayvanseverleri çok üzdüğünü ifade eden Demirsöz, sokak hayvanlarını kendilerine yemek yapan kişilere asla göz yummayacaklarını vurguladı.

Oya Demirsöz şu şekilde konuştu:

"Bu memlekette çalışmak için birçok ülkeden insanlar geliyor. Gelenler KKTC'nin yasalarına, örf, adet ve kurallarına uymak mecburiyetindedir. Beğenmeyen çeker gider!

Hayvan Refah Yasası adında bir yasamız var ve hayvan haklarını koruyor. Tarım Bakanlığı'nın bu yasayı bir an önce yürürlüğe koyup, uygulanabilir hale getirmesini istiyoruz."

Demirsöz: "Öldürüp yemeleri korkunç bir durum..."

"Sokaktaki can dostlarımız, kedilerimiz, köpeklerimiz kimse tarafından asla öldürülemez. Hele hele onları öldürüp yemeleri korkunç bir durum , bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz! Bu tür eylem ve davranışlarda bulunan insanları asla aramızda istemiyoruz.

Polisimizi bu konuda daha hassas davranıp, bu kişilerin tespit edilmesi ve memleketten ihraçlarını talep ediyoruz.

Bu vahşete daha fazla seyirci kalamayız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.