EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kemal Saraçoğlu Vakfı 13. Afiş ve Slogan Yarışması'nın ödülleri dağıtıldı

Kemal Saraçoğlu Vakfı 13. Afiş ve Slogan Yarışması'nın ödülleri dağıtıldı

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı'nın bu yıl 13.'sünü düzenlediği "Afiş ve Slogan" yarışmasının ödülleri törenle verildi.

Yayın Tarihi: 11/04/14 17:49
okuma süresi: 3 dak.
Kemal Saraçoğlu Vakfı 13. Afiş ve Slogan Yarışması'nın ödülleri dağıtıldı
A- A A+

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de katıldı ve konuşma yaptı.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan törende ilk konuşmayı Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Nevhiz Özer yaptı.

ÖZER

Nevhiz Özer, afiş ve slogan yarışmasının gelenekselleştiğini ve bunun Vakfın eğitim alanındaki faaliyetlerinden sadece birisi olduğunu söyledi.

Çocukların meydana getirdiği eserleri önemsediklerini söyleyen Özer, Vakfa bağışta bulunup ayakta tutan kuruluşlara, personeline, doktorlara, yarışmada karar veren juri üyelerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, 13 yıl önce Vakfın kuruluşunda Şua Saraçoğlu'yla birlikte emek verdiklerini anlatarak, Vakfın amacının farkındalık yaratmak ve kanser hakkında toplumu uyanık tutmak olduğunu söyledi.

Önce kanser taraması, ardından da tedaviye yönelik neler yapılabileceği konusunda kemik iliğine donör olunması için 2003'te kan bağışı kampanyası düzenlendiğini anlatan Arabacıoğlu, kanserin kişinin sadece kendisi değil yakın tüm çevresinin hayatını değiştirdiğini vurguladı.

Arabacıoğlu, afiş ve slogan yarışmasında emeği geçen Vakıf Başkanı, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, kanserin çok önemli olmakla birlikte soğukkanlılıkla mücadele edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirterek, sürekli olarak "kanserde bir numarayız" şeklinde söylemler yaratıldığını fakat bunun doğru olmadığını bildirdi.

Büyük ülkelerde ve özellikle Amerika'da daha çok kanser vakasının görüldüğünün altını çizen Gülle, bunun KKTC'de mücadelenin bırakılacağı anlamına gelmediğini, tüm dünya çapında yapılan programa bağlı kalınarak, gelecek hükümetlerin de devam ettireceği şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Vakfın sağlık konusunda dünyaya çok güzel bir mesaj verdiğinin de altını çizen Gülle, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

BERKAY

Ana Sponsor Asbank Genel Müdürü Bülent Berkay ise, banka olarak sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ve teklifi tereddütsüz kabul ettiklerini söyleyerek, bu tip katkıların çok büyük meblağlar olmasa da etkinliklerin hayata geçmesine yardımcı olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından, Ana Sınıf, İlkokul 1-2-3, İlkokul 4-5, Ortaokul, Lise ve Mansiyon dallarında ödüle layık görülen öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.