EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

İSG Uzmanları Birliği Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle mesaj yayınladı

İSG Uzmanları Birliği Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle mesaj yayınladı

İSG Uzmanları Birliği Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 28/04/14 12:56
okuma süresi: 3 dak.
İSG Uzmanları Birliği Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle mesaj yayınladı
A- A A+

Bugün, 28 Nisan; "Dünya İSG Günü". 28 Nisan günü, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO tarafından 2001 yılında "Dünya İSG Günü" olarak ilan edildi ve 2003 yılından itibaren de her yıl frklı bir temanın işlendiği etkinliklerle kutlanmaktadır.

ILO'nun böyle bir gün ilan edip bunu geleneksel hale getirmesinin başlıca amacı, dünyada genel bir koruyucu sağlık ve güvenlik kültürü oluşturmak ve bunu sürdürülebilir kılmaktır. Bu çerçevede böyle bir günde hükümetler, işveren ve işçi örgütleri; iş kazası ve meslek hastalıklarını önleme konularında bilinç arttırıcı etkinlikler düzenlemeye teşvik edilmektedir. Ancak maalesef bu gün, bırakın bilinç arttırıcı bir etkinlik düzenlenmesini ülkemizde bilinmemektedir bile. İş aleminin büyük çoğunluğu İSG'nin adını bile duymak istememektedir. Böylesine bir vurdumduymazlık sadece ve sadece iş kazalarının artmasına, işçilerin hayatlarının kaybetmesine ve hem kamunun hem de iş aleminin kaynaklarının heba olmasına sebep olmaktadır.

Bir süreden beridir İSG konusunda etkinlikler yapmak için hazırlıklarını sürdüren Çalışma Bakanlığı ve Çalışma Dairesi'nin, 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İSG Haftası'nda bu yıl çeşitli faaliyetler yapacak olması bizleri sevindirmekte ve umutlandırmaktadır. Birliğimiz de bu etkinliklere katkı koyacaktır. Hem bu haftayı etkinliklerle kutlayacağı, hem de bize bu imkanı verdikleri için Çalışma Dairesi yetkililerine çok teşekkür ederiz. Umarız bu ilk ve son olmaz ve geleneksel hale getirilir.

Bu vesileyle, İSG Uzmanları birliği olarak tüm işçilerin, çalışanların ve iş aleminin İSG gününü kutlar, işlerinde ve işyerlerinde her türlü İSG önlemini alarak iş kazası kayıplarının önüne geçmelerini ve ülkemizde İSG bilincinin yerleşebilmesi için katkı koymalarını dilerim.

Emir TAŞCIOĞLU

İSG Uzmanları Birliği

Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.