EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Umure Örs: "Boş binalar büyük tehlike"

Umure Örs: "Boş binalar büyük tehlike"

"Let's Do It" kampanyası sırasında bir basın mensubunun, Lefkoşa Surlariçi'nde girdiği yıkık bir evde 16 yaşındaki bir çocuğun bıçaklı saldırısına uğraması ve çocuğun uyuşturucu madde bağımlısı olması, bölgede suça itilen çocuklarımız ve madde bağımlılığını yeniden gündeme getirdi…

Yayın Tarihi: 09/06/14 11:00
okuma süresi: 5 dak.
Umure Örs: "Boş binalar büyük tehlike"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

Konuyu değerlendiren Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, Surlariçi bölgesine suça itilen çocuk ve gençlerle ilgili özel bir çalışmanın Sosyal Hizmetler bünyesinde yapıldığını söyleyerek, "Orada yıkık veya terkedilmiş binalar büyük tehlike, bunlar ya yıkılmalı ya da kilitlenmeli. Girişi engellenmeli. Ev sahipleri ya da belediyeler bu binaların kullanılmasını engellemeli" uyarısı yaptı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Proje Koordinatörü Dr. Berna Arifoğlu ise, bölgedeki internet kafelerin büyük bir tehlike olduğuna değinerek "Bu bölgede madde bağımlılığı oldukça yaygın. Bizler hem gece hem de gündüz saatlerinde denetimlere çıkıyoruz. Buradaki çocuklarımızı takibe alıyoruz ve psikolog arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Fakat bu yaşanan gelişmeler artık bizi aşmaktadır" dedi.

"Haydi Temizleyelim" kampanyası sırasında basın mensuplarının girdiği yıkık bir evde 16 yaşındaki bir çocuğun saldırısı ve saldırıyı gerçekleştiren çocuğun uyuşturucu madde bağımlısı olması yeniden çocukların madde bağımlılığı ve suça itilmeleri konusunu gündeme getirdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, özellikle Lefkoşa içerisinde Sosyal Hizmeler Dairesi'nin çalışmalarını artırdığını ve binalarının büyük bir bölümünü de bölgeye aktardıklarını söyleyerek "Bizim o bölgede çalışan arkadaşlarımız vardır. Suça itilen çocuklar ve gençler ile ilgili çalışmalar yapılıyor, gözlemler yapılıyor. Gece ve gündüz denetimler yapmaktayız. Destek ekibimizde vardır. Geçtiğimiz gün yaşanan olay ise bilgimize gelmiştir. Muhakkak ki bu çocuğumuz ile ilgili çalışma başlatacağız" dedi.

"Boş binalar büyük tehlike"

Öte yandan Suralariçi'ndeki boş binaların gençlerin hem madde kullanımı noktasında hem de suça itilmeleri konusunda ciddi tehlike oluşturduğuna değinen Örs: "Biliyoruz bizim oradaki binaların yıkılması için bir yaptırımımız olamaz. Fakat en azından ev sahipleri veya belediyeler binaların kullanılmasını engellemeli. Binalar ya yıkılmalı ya da kilitlenmelidir" şeklinde konuştu.

Dr. Arifoğlu: "İnternet kafeler büyük tehdit"

Sosyal Hizmetler Dairesi Proje Koordinatörü Dr. Berna Arifoğlu ise Surlariçi'ne özel projelerin günden güne arttığına dikkat çekerek "Sokak Çocuklarımız Umudumuz Olsun" projesi kapsamında ciddi işler yapıldığını söyledi. Arifoğlu, bölge içerisinde bulunan internet kafelerin büyük bir tehlike olduğuna da vurgu yaparak "Bu bölgede madde bağımlılığı oldukça yaygın. Bizler hem gece hem de gündüz saatlerinde özellikle internet kafelerde denetimlere çıkıyoruz. Buradaki çocuklarımızı takibe alıyoruz. Psikolog arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Fakat bu yaşanan gelişmeler artık bizi aşmaktadır. Daha büyük ve çok kollu projeler gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı, Belediyeler gibi kurumlarında katılacağı çok yönlü projelere de ihtiyacımız vardır" şeklinde konuştu.

"Çocukların kalacak yerleri yok!"

Geçtiğimiz gün yaşanan olay ve poliste bulunan çocuğun durumu ile ilgilide açıklama yapan Arifoğlu, "Bu çocuğumuz geçmiş dönelerde bir veya iki kez bizimle iletişime geçti. Fakat bu durumda tedaviye gönüllü ve istekli olmak önemlidir. Bu çocuğumuz çevresinden etkilendiği ortadadır. Bizler çocuğumuz için harekete geçtik. Çocuğumuz madde bağımlısıdır. İki tane psikolog arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik. Fakat bu çocuklarımızın büyük sorunları vardır. Evsizdirler. Çünkü aileleri ve toplum ile ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar ve dışlanmıştırlar. Özellikle ülkede çalışma izni olmayan ailelerin çocuklarında sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunları çözmek için ise Sosyal Hizmetler yalnız bırakılmamalı. Birçok sektörün dâhil olması gerek bir konu ve ciddi çalışılması gereken bir konudur" şeklinde konuştu.

Tek amacın çocukların topluma kazandırılmak olduğunu söyleyen Arifoğlu, "Surlariçi'nde okula gitmeyen çocuk kalmasın" başlıklı bir projenin de başlayacağına değinerek, "bu konuda çok yönlü çalışma gerekmektedir. Madde bağımlılığı ve suça itilmiş çocukların oranı artmaktadır. Bu konuda bilinçlenme ve toplumsal kampanya gerekmektedir..." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.