EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Kan Donör Veri Bankası'na gönüllüler artıyor

Kan Donör Veri Bankası'na gönüllüler artıyor

Ülkemizde 'acil kan' ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefleyen Kan Donör Veri Bankası projesi, Erülkü Süpermarket ev sahipliğinde kurulan stantlar ile tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 09/06/14 18:10
okuma süresi: 2 dak.
Kan Donör Veri Bankası'na gönüllüler artıyor
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde kurulan 'Kan Donör Veri Bankası'na gönüllü katkılar artarak sürerken, Lefkoşa'da, ErülküSüpermarket'te yapılan tanıtım etkinliği yoğun ilgi gördü.

Ülkemizde 'acil kan' ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefleyen proje, Erülkü Süpermarket ev sahipliğinde kurulan stantlar ile tanıtıldı.

Kan bağışının öneminin anlatıldığı etkinlikte, Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından kan alındı, gönüllülere teşekkür edildi.

'Kan Donör Veri Bankası'nın tanıtımı ile kampanyanın yurt genelinde süreceği açıklandı, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde özel etkinlikler yapılacağına da dikkat çekildi.

Lefkoşa'daki son etkinlikte yaklaşık 350 kişinin kaydı yapıldı.

İHTİYAÇ HER AY 2 BİN ÜNİTENİN ÜZERİNDE

Ülkemizde Thalassaemia, kanser ve diyaliz hastaları ayrıca kalp ameliyatları, acil veya planlı ameliyatlarla birlikte her ay 2 bin ünitenin üzerinde kana ihtiyaç duyuluyor.

Gönüllüler, adı soyadı ve kan grubunu yazdıktan sonra Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e SMS göndererek, 'Kan Donör Veri Bankası'ndaki yerlerini alabiliyor.

Bu başvuruların tümü 'database' olarak kan bankasına aktarılıyor.

Böylece 'acil durumlar' için 'Kan Donör Veri Bankası'nda ciddi bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında geçtiğimiz Nisan ayında imzalanan protokol ile duyurulan 'Kan Donör Veri Bankası'nın tanıtım çalışmaları, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde devam etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.