EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

"Önce Kadın İlan Servisi" için geri sayım başladı

"Önce Kadın İlan Servisi" için geri sayım başladı

Mart ayında Telsim ile İş Kadınları Derneği arasında imzalanan "Önce Kadın" projesi protokolü kapsamında oluşturulan "Önce Kadın İlan Servisi" için hazırlıklar tamamlandı. Telsim'in teknoloji ve altyapı desteği ile birlikte, Kuzey Kıbrıs'ın en büyük e-ticaret platformlarından kibristailan.com'un katkılarıyla hayata geçirilecek proje için geri sayım başladı.

Yayın Tarihi: 18/06/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
"Önce Kadın İlan Servisi" için geri sayım başladı
A- A A+

Telsim'in "Önce Kadın" vizyonu doğrultusunda, kadınların Kıbrıs ekonomisine daha fazla katılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiği projenin lansmanı, 19 Haziran Perşembe Günü saat 17:00'de Bedesten'de düzenlenecek özel bir etkinlikle yapılıyor.

Bedesten'de gerçekleşecek etkinliğe yeni bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan projeden faydalanabilecek üreten kadınlar da katılacak.

Ürettiklerini pazarlamada sıkıntı yaşayan kadınların sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen projenin lansmanın yapılacağı etkinlikte kadınlar ürettiklerini de sergileme şansına sahip olacak.

Teknolojiyi kadınların hizmetine sunan Telsim, "Önce Kadın İlan Servisi" sayesinde kadınlarımızın ücretsiz olarak gönderdikleri bir kısa mesaj ile ürünlerini kibristailan.com'da satarak emeğini kazanca dönüştürebilmelerine olanak sağlayacak.

Telsim'li kadınların, ürünlerinin kibristailan.com'da yayınlanabilmesi için isim, soy isim, ürün tanıtım ve adres bilgilerini 2488'e ücretsiz olarak göndermeleri yeterli olacak.

Kadınların ürettiği Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek ve el emeği göz nuru bin bir çeşit ürün kibristailan.com aracılığıyla ülkenin dört bir tarafındaki tüketicilere ulaşacak. Proje kapsamında, üreticilere ürünlerini adanın her noktasına ulaştırabilmelerini sağlamak içim MNG kargo ile avantajlı kargo hizmeti sunuluyor. Telsim, ilerleyen zamanda kadınların ürünlerinin Türkiye'ye de pazarlanabilmesini hedefliyor.

KARAS: "KIBRIS KADINININ İLERLEMESİNDE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ"

Daha önce Vodafone Türkiye'de uygulanmış "Önce Kadın" projesini Kıbrıs'ta İş Kadınları Derneği ile birlikte hayata geçirecekleri için mutluluk duyduğunu dile getiren Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, "Daha iyi bir gelecek için Önce Kadın diyoruz" dedi. Karas, Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan "Önce Kadın" projesi ile kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda ülkemizin en önemli potansiyeli olan kadınların ekonomiye katılımı ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını hedeflediklerini belirtti.

Karas, sözlerine şöyle devam etti: "Güçlü kadın güçlü toplum demektir. Kadının ekonomik anlamda güveni arttıkça, topluma da katkısı artacaktır. Global bir marka olan Vodafone'un teknolojik altyapısı ve mobil iletişimini kullanarak, Kıbrıs kadınının ilerlemesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu proje ile, ürettiklerini pazarlamak için yer bulmakta zorlanan kadın girişimcilerimize mobil altyapısı ile birlikte bulundukları yerde kibristailan.com adresinden ürünlerini satışa sunma imkanı tanıyoruz."

EREL: ÜRETEN KADINLARIMIZIN GİRİŞİM GÜCÜNÜ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ise proje ile birlikte üreten kadınlarımızın girişim gücünü artırmayı ve kültürümüzün yaşatılmasına katkı sağlamayı hedeflediklediklerini belirtti.

Erel, "Emeğini değerlendirerek ekonomik özgürlüğünü kazanan kadın güçlü olur, güçlü kadınlarla sağlıklı ve mutlu nesillere sahip olunur. Ülkemizin üretken kadınlarının el emeği, göz nurunun değerlenmesi ve Pazar ile buluşmalarının sağlanması açısından bu projede İş Kadınları Derneği olarak büyük bir memnuniyetle yer aldık. Bu projenin hem üretim standartlarının artması, hem de ürün çeşitliliğinin gelişmesine de katkı sağlayacağı açıktır. KKTC turizminde en önemli sorunumuz, ürettiğimiz kültürel ürünlerin turiste ve pazara yeterli düzeyde ve kalitede ulaştırılamaması olduğu bilinmektedir. Bunun sağlanması ile ayrıca, ülke kültürünün yaşatılması, geçmişimizin üretimlerinin yeniden hayat bulması ve gelişerek yaşamasına da katkı sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Erel ayrıca; kadınlarımızın girişimciliğini kamçılayacak bu projeye tüm halkımızın sahip çıkarak katkı koymasını beklediklerini de belirtti. İş Kadınları Derneği olarak, bu projenin başarılı bir şekilde uygulanması için uygulamayı izlemek ve karşılaşılan sorunlarda, gözlenen eksikliklerde üreten kadınlarımızın başvuracağı, danışacağı adres olmayı ve onlara destek sağlamayı da misyon edindiklerini sözlerine ekledi. Erel, Telsim'e bu projede koyduğu katkılardan dolayı, öncelikle İş Kadınları Derneği adına, sonrada tüm ülke kadınlarımız adına teşekkür ettiklerini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.