EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Üretici emeği 'bandabuliyam.com'da

Üretici emeği 'bandabuliyam.com'da

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in katkılarıyla oluşturulan bandabuliyam.com internet sitesinin lansmanı, 20 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Bandabuliya'da gerçekleşiyor.

Yayın Tarihi: 18/06/14 17:46
okuma süresi: 4 dak.
Üretici emeği 'bandabuliyam.com'da
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in teknoloji ve altyapı desteği ile kurulan bandabuliyam.com internet sitesinin lansmanı, 20 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Lefkoşa Bandabuliya'da gerçekleşecek. Organik ürünlerin yanı sıra, el emeği, dokuma, işçilik gibi birçok farklı alanda üreticiye hitap edecek internet sitesinin ülkemizin en büyük 'Yerli Ürün Pazarı' olması hedefleniyor.

Lefkoşa Bandabuliya'daki tanıtıma 50'nin üzerinde üreticinin de katılımı bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, üniversiteler, dernekler ve sivil toplum örgütlerinden birçok değerli ismin yer aldığı platformun aynı zamanda bir Danışma Kurulu oluşturularak ilerlendiği bilgisi verildi.

Ülkenin turizm, kültür ve tarihi değerleri yanında üretimine de sahip çıkmak ve geniş kitlelere yaymayı hedefleyen proje Kuzey Kıbrıs Turkcell'in katkılarıyla tanıtılıyor.

bandabuliyam.com platformunun Danışma Kurulu koordinatörlüğünü Zekai Altan yapıyor.

KARAATMACA: "UMARIZ BU PLATFORM DESTEKLENEREK BÜYÜK KİTLELERE ULAŞIR"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca "Yerli Ürün Pazarı" olarak hizmet verecek projeye altyapı desteği sağlamayı çok önemli bulduklarını belirterek, "Sosyal sorumluluk projelerimiz arasında önemli ve farklı bir anlam ve misyon taşıyan bu projenin içerisinde yer almaktan mutluyuz. Umarız bu platform desteklenerek büyük kitlelere ulaşır" dedi.

AMACI

Platformdaki kırsal kesim dahil tüm üreticiler site aracılığı ile ürünlerinin tanıtımı yapabilecek. 50 üreticinin 280'den fazla ürünüyle açılacak bandabuliyam.com'un hedefi, adanın en büyük pazarını oluşturmak, lokal değerleri ve kültürü yaşatmak.

"Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı" sloganıyla ülkemizdeki tüm yerel üreticileri kapsayacak ve herkese hitap edecek "bandabuliyam.com" adındaki proje için oluşturulan ve koordinatörlüğünü eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan'ın yürüttüğü Danışma Kurulu'nda yer alan isimler ve kurumlar şöyle: Genel Koordinatör (Danışman) Zekai Altan,Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay, Gıda Mühendisleri Odası Yazmanı Sıdıka Can, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen Saner, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Bahçelerli, Lefke Avrupa Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Aytaç Yıldırım, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkanı Seyit Yorgancıoğlu, HAS-DER Temsilcisi Hasan Çağlıoğlu, Dipkarpaz Belediyesi ÇATOM Temsilcisi Arzu Pürtül, Bağımsız Üretici TemsilcisiHatice Beşir, Büyükkonuk, Kumyalı ve Mehmetçik Temsilcisi Gülay Komili ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Yaman Yalvaç.

İÇERİĞİNDE NELER OLACAK?

"bandabuliyam.com" internet sitesinde Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek, el emeği ürünler yer alacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı tüm üreticiler, ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını 3434'e göndererek site kurallarına uygunsa ürünlerini siteye ekleyebilecek.

Üreticiler ayrıca info@bandabuliyam.com mail adresine ürünlerinin fotoğraflarını da gönderebilecek.

Tüm ürünler kendi kategorileri içerisinde, gerekli kriterlere uygun olması durumunda sitede tanıtılacak. Tüketiciler, internet sitesi üzerindeki tanıtım sonrasında doğrudan üreticilerle iletişim kurarak, siparişlerini verebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.