EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Hasan Çakmak'ın sesli kitabı için Almanya'da işbirliği

Hasan Çakmak'ın sesli kitabı için Almanya'da işbirliği

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ın "Benim Gözümden" isimli son kitabı Kıbrıs, Türkiye ve İngiltere'nin ardından Almanya'da da adından söz ettiren gelişmelere sahne oluyor.

Yayın Tarihi: 25/06/14 17:38
okuma süresi: 2 dak.
Hasan Çakmak'ın sesli kitabı için Almanya'da işbirliği
A- A A+

Kısa bir süre önce Almanca'ya çevirisinin yapılması ve engelli okullarına dağıtılması ile ilgili girişimlerin başlatıldığı "Benim Gözümden" isimli kitapla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya ve KKTC Bavyera Kültür Ataşesi Doç. Turgay Hilmi ziyaret ve girişimlere başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya ve KKTC Bavyera Kültür Ataşesi Doç. Turgay Hilmi Rückersdorf Görme Engelliler Enstitüsü'nü ziyaret ederek yetkililer ile temaslarda bulundu.

Ziyarette, Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak'ın Almanya'daki görme engellilere yönelik okul, kurum ve kuruluşlara dağıtılmak üzere hazırlık aşamasına gelen sesli kitabı ile ilgili işbirliği ve hedefler belirlendi.

STÜDYO KAYITLARI BAŞLIYOR

Sesli kitabın hazır olan Almanca tercümesini son kontrolün yapılması için yöneticilere sunan Turgay Hilmi temmuz ayında stüdyo kayıtlarını gerçekleştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Vakfın Başkanı Mechthild Gahbler ve Enstitü Müdürü Alexander Remus tarafından misafir edilen Kaya ve Hilmi, okulun faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Öğrenci sayısı 130 olan enstitüde çocukların eğitimi ve bakımı ile ilgili çalışanların sayısı ise 230 kişiden oluştuğu belirtildi.
Asip Kaya ve Turgay Hilmi Enstitüde görev yapan Türk eğitmenler ve öğrenciler ile de tanışarak bir süre sohbet ettiler.

LONDRA TANITIMI

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ın "Benim Gözümden" isimli sesli kitabı için geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin başkenti Londra'da da tanıtım ve imza günü etkinliği düzenlenmişti.

Hasan Çakmak'ın "Benim Gözümden" kitabı şuana kadar 3 ödül almış bir çalışma olarak yurtdışında sesli kitap çıkarmak isteyenlere örnek teşkil ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.