EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Suriyeli mülteciler Güney'e iade edilecekler

Suriyeli mülteciler Güney’e iade edilecekler

Eylül ayında Baf'ın 50 mil açığında Kıbrıs Rum polisleri tarafından gemi batmak üzereyken kurtarılan 345 Suriyeli mülteciden 42'si geçtiğimiz akşam Mağusa'da tespit edildi.

Yayın Tarihi: 29/10/14 08:04
okuma süresi: 3 dak.
Suriyeli mülteciler Güney’e iade edilecekler
A- A A+

Kıbrıs Postası - Pelin Yükselay Dal

Kıbrıs Postası'na konuşan Mülteci Hakları Derneği Hukukçusu Faika Deniz Paşa, mültecilerin durumunun iyi olduğunu belirterek, 42 kişinin Güney Kıbrıs'a geri iade edileceklerini söyledi.

Eylül ayında Baf'ın 50 mil açığında Kıbrıs Rum polisleri tarafından gemi batmak üzereyken kurtarılan 345 Suriyeli mülteciden 22'si erkek, 12'si kadın, 8'i çocuk olmak üzere toplam 42'si önceki akşam Mağusa'da tespit edildi. Önceki akşam saatlerinde 7 Suriyeli mültecinin Mağusa Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olmasının ardından yapılan soruşturmada mültecilerin pansiyonlara yerleştikleri öğrenildi. Şadan Hotel ve Golden Set Hotel'e baskın yapan Mağusa Polis Müdürlüğü ekipleri 36 Suriyeli mülteci daha tespit etti. Ayrıca 'yasal yollardan' KKTC'ye giriş yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı.

"Kötü muamele görüyorlar"

Mültecilerin Güney Kibris'ta kötü muamele gördükleri gerekçesi ile Kuzey Kıbrıs'a geldikleri belirtilirken, 42 mülteci hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Faika Paşa: "Tutuklu değiller"

Mülteci Hakları Derneği Hukukçusu Faika Deniz Paşa Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada mültecilerin bir otelde misafir edildiklerini belirterek, tutuklu olmadıklarını, yiyecek-içecek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığını, durumlarının iyi olduğunu belirtti.

"Güney Kıbrıs'a geri gönderilecekler"

Paşa, mültecilerin geldikleri yer olan Güney Kıbrıs'a geri gönderileceklerini belirterek, mülteci hakları konusundaki yasal boşlukları eleştirdi. Mültecilerin Güney Kıbrıs'taki koşullardan rahatsız oldukları için Kuzey Kıbrıs'a geldiklerini belirten Paşa, mültecilerin KKTC'ye sığınma gibi ya da Güney Kıbrıs dışında bir ülkeye gönderilme olasılıklarının olmadığını belirterek, bu durumun yasal boşluklardan kaynaklandığını belirtti.

"Mülteciler Yasası revize edilsin"

Mülteci Hakları Derneği Hukukçusu Faika Deniz Paşa yetkililere de çağrıda bulunarak, mülteciler ile ilgili yasanın bir an önce revize edilmesini istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.